Siste før Derbyhelgen

Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2019
Artikkelbilde
Crossroad Blues ©hesteguiden.com

Torsdagens løp er de siste før den store Derby-helgen 24. og 25. august. Fire løp på sandbanen og tre på gresset gir en artig miks, og det er nok å bryne seg på for spillerne.

I lunsjgaloppen 3. juli var samtlige løp avholdt på sand, og da vant Are Hyldmo fire av de syv løpene,  og han har en flott statistikk nettopp på sand. Torsdag har han starthester i tre løp, hvor av tre hester i V6-2.

- Alle tre går fint i trening. Det er neppe noe sjokk om Dickie Dickens tar teten. Silja Støren red ham bra sist, og det er en liten fordel at det er 150 meter kortere. Tenango var toer sist bak Dickie Dickens og står bedre til vektmessig. Når det gjelder Crossroad Blues, går han strålende i trening. Han har fem seire og to annen på syv starter på sand, og han kan godt vinne her.

I tillegg til nevnte trio har Are King Curtis og Miltonia til start. King Curtis gikk kjempebra og så ut som en vinner sist, da det plutselig stoppet helt. Trolig dreide det seg om en tett hals og at hesten ikke fikk luft. Miltonia er en av mange i siste løp, avrunder Are.

Når løpene er avsluttet torsdag, er vi halvveis med årets sesong. Etter Derbyhelgen vil vi så smått begynne å se på kampen om de forskjellige championatene. Det er jevnere blant jockeyene i år enn det har vært på flere år, og kanskje kan noen utfordre Carlos Lopez i kampen om å ta tittel nummer seks på rad.

Selv uten veldig store felter er det utvilsomt en tøff rebus torsdag. Litt dyktighet og en dose flaks kan være greit å ha når bongene skal komponeres.