Se fantastiske hesteskulpturer på Øvrevoll

Skrevet av Thomas Gjelsås,  23.08.2019
Artikkelbilde
Under årets Derbyweekend kan du oppleve noen helt unike hesteskulpturer.

Under årets Derbyweekend kan du oppleve noen helt spesielle hesteskulpturer. Vi er svært stolte over å få anledning til å by publikum på dette, og Øvrevoll Galopp vil rette en stor takk til kunstner Tore Bjørn Skjølsvik. Hans permanente samling kan du se hos TBS Gallery.

Tore Bjørn Skjølsvik er en av Norges mest begavede kunstnere, og de flere meter høye hesteskulpturene ser fantastiske ut der de ruver godt på publikumsområdet på Øvrevoll gjennom årets Derbyweekend.

Skulpturene er utstilt hos oss i samarbeid med TBS Gallery (www.tbsgallery.no). TBS Gallery er et kunstmuseum over Tore Bjørn Skjølsviks kunst. I tillegg er dette et kultursenter som blant annet arrangerer konserter, foredrag og separatutstillinger. 

Øvrevoll Galopp har også fått en helt spesiell miniatyrutgave av skulpturen «Into The Future» i gave. Denne vil tilfalle eieren av årets Derbyvinner, og dette er vi svært takknemlige for.

 

Uttalelse fra Tore Bjørn Skjølsvik i forbindelse med utplassering av hesteskulpturene:

«Hestene har vært på leting etter selskap i lengre tid. Og til hestenes og min store glede har de nå funnet den rette plass her på Øvrevoll i forbindelse med Norsk Derby.

Som skulptør har jeg alltid vært opptatt av bevegelse, og å fryse øyeblikket. Hesteskulpturer begynte jeg med allerede for 50 år siden.

Den første versjonen av «Into the future» ble laget i 1972, og at den endelige versjonen nå får vrinske seg her på Øvrevoll Galoppbane sammen med dere og sine venner er aldeles strålende.

TBS Gallery og jeg ønsker alle her TVI TVI»

 

Tore Bjørn Skjølsvik