Se Märtha Louise i ryggekonkurranse mot noen av Norges beste

20.08.2019
Artikkelbilde
Märtha Louise blir garantert publikums favoritt når hun søndag deltar i finalen i en ryggekonkurranse med henger på Øvrevoll. Foto: Oppegård Avis

På selveste festdagen for norsk hestesport, Norsk Derby på Øvrevoll, skal Hest360’s Märtha Louise og Fords administrerende direktør møte 8 andre ryggespesialister for å avgjøre hvem som er Norges beste til å rygge med hestehenger.

- Jeg kjenner det kribler i magen og at jeg er litt nervøs. Finalistene er garantert klare for å prøve å slå meg og Ford-sjef Per Gunnar Berg, men jeg skal stå imot så godt jeg kan, forsikrer gründer i Hest360, Märtha Louise.

Sammen med Ford Motor Norge har de siden november i fjor invitert til ryggekonkurransen #Hest360FordChallenge. De 8 deltakerne med de beste tidene møtes i den store finalen under Norsk Derby på Øvrevoll 25. august klokken 12.30.

- I beste fall outsidere!

- Det blir spennende å møte de andre finalistene. Mens Märtha Louise og jeg har vært forhåndskvalifiserte, har de andre finalistene sloss om plassene med de mange som har prøvd seg på løypa de siste månedene. Det gjør oss i beste fall til outsidere i denne ryggekonkurransen, innrømmer Fords administrerende direktør, Per Gunnar Berg.

I konkurransen ble deltakerne bedt om å trekke en hestehenger med pickupen Ford Ranger gjennom ei slalåmløype, for så å rygge med hestehengeren tilbake gjennom de samme hindrene.

Foran mange tusen tilskuere på Øvrevoll skal de 10 finalistene kjøre den oppsatte løypa på kortest mulig tid.

- I likhet med Märtha Louise er vi i hestemiljøet glad i både hester og hestekrefter. Vi har tidligere gjennomført delfinaler i ryggekonkurransen her på Øvrevoll. Det ble så godt mottatt at vi er glade for å kunne vise publikummet vårt selve finalen også, sier administrerende direktør i Øvrevoll Galopp, Thomas Gjelsås.

Flotte premier til vinneren

Vinneren av ryggekonkurransen får låne en Ford Ranger i 6 måneder, i tillegg til diverse klær og utstyr fra Kingsland til en verdi av 10.000 kroner.

- Ta turen til Øvrevoll og få med deg stor hestesport. I tillegg kan du se finalister som virkelig er gode til å rygge med hestehenger. Jeg har trent en god del på ryggingen og skal gjøre mitt aller ytterste for å vinne konkurransen. Om ikke jeg blir best, må jeg i det minste slå Ford-sjefen, sier en strålende opplagt gründer i Hest360, Märtha Louise.