Norsk Derby og Jackpot

Skrevet av Ola J. Jakobsen,  23.08.2019
Artikkelbilde
Ola J. Jakobsen tror Privilegiado vinner Norsk Derby. Han benytter hesten som banker på sitt V64-forslag.

Galoppsportens store festdag står foran oss. Norsk Derby på Øvrevoll er og blir det største galopparrangementet gjennom hele året. Siden årets første løpsdag i april så er det nettopp denne dagen alle venter på, dagen hvor de beste hester og jockey møtes, folk pynter seg til fest og dersom værgudene er i det gode humøret som kommer dette til å bli nok en stor festdag med mye folk. 

Ingen klarte V64 rebusen i Gøteborg på søndag. Det betyr at det overføres hele 317 319 kroner ekstra i sekserpotten. Omgangen er ikke lett å løse, men heller ingen umulighet. Min banker for dagen finner vi i V64-5, V4-3. 1 Privilegiado blir favoritt i løpet etter gode prestasjoner i sine siste løp. Var slått av en bedre hest på sandbanen i Malmø i Svensk Derby. Slipper å møte vinneren fra det løpet og jeg tror han vinner som han vil.

Løp 1  FORD RØHNESELMER The Heatherwold Cup, 1370 gress

8 Qutragusandangerus – 4 Victoria Placa – 6 Couleur Café  Outs: 1 Acapello

 

Løp 2  V5-1  Energima Skandinavisk Mesterskap, 1370 gress

Mange hester med liten erfaring i dette 2-årsløpet. To av hestene har allerede vunnet i sine debuter, men jeg må ta med flere. Min favoritt blir 1 Face Of Energima. Hesten var bra sist og skal igjen ha en toppsjanse. Det samme gjelder stallkompisen 7 Ascot Brass som også vant sist. Jeg velger å ta med 2 Solveig som ledet lenge i sin forrige start mot min favoritt pluss 4 Shallow. Sistnevnte tapte noe i svingen i sin siste start, men avsluttet meget bra og er sikkert forbedret. Det skal holde med disse fire i den første avdelingen.

1 Face Of Energima – 7 Ascot Brass – 4 Shallow  Outs: 2 Solveig

 

Løp 3  V5-2  Altia Løp, 2400 gress

Et åpent spilleløp hvor flere hester kan vinne. Naturlig favoritt blir 6 Silver Falcon som vant knepent sist med lav vekt. Slo gode hester og beviste at toppformen er der. Med ytterligere forbedring kan han være vanskelig å slå. Men jeg må gardere med flere hester som den siste tiden har vist gode resultater. 10 Talisman var god som annen på den danske derbydagen. Setter han foran 3 Freestyler som vant i Gøteborg på søndag fordi jeg er redd dette løpet kan komme litt tett på for sistnevnte. Men jeg kan ta fryktelig feil. 4 I And I vil helt sikkert ha litt svikt i banen, får han det så kjemper han fort i toppen. 9 Somerville bærer bunnvekt og vil dra nytte av det. Elsker distansen og vil nok lede i det lengste. For de som vil ta med et par hester til å pass opp for 7 Eftiraath. Tjente gode penger i fjor og kan fort ha noe på gang. 1 Mikklus Makklus er vanskelig og laste, men går han inn i boksene så er det løpets «dark horse». Løpet sist var faktisk veldig bra etter lang lang pause. Blir overrasket om noen av de andre skulle hevde seg.

6 Silver Falcon – 10 Talisman – 4 I And I   Outs:  3 Freestyler

 

Løp 4  V5-3  Erik O Steens Memorial, 2400 gress

I V5 spillet så spiller jeg banker på 9 Unwanted Beauty. Hesten har ikke gjort noe feil i sine løp på Øvrevoll og sist gang var hun imponerende. Jeg tror dette er en hoppe som her vil vise at hun er et meget positivt tilskudd til hoppeeliten her hjemme. Det eneste spørsmålstegnet er om hun står den krevende distansen 2400 meter. Jeg tror hun gjør det og blir dermed mitt singelkryss. Velger du uansett å gardere så ta med 2 Angel Love som vant dette løpet i fjor, 4 High As A Kite som vant Norsk Derby i 2017. Begge disse hestene er mer en gode nok for å vinne, men de har manglet litt på toppformen. Spennende også å se norskoppdrettede 7 Smooth Escape, står med to strake i programmet.

9 Unwanted Beauty – 2 Angel Love – 7 Smooth Escape  Outs: 4 High As A Kite

 

Løp 5  V5-4  V64-1  Nordpool Spa Løp, 1600 gress

 

Dette er det vanskeligste løpet denne løpsdagen. Her er det bare å sette på hester etter hva lommeboka har råd til. Min favoritt under tvil blir 6 Our Boy John. Var meget god sist og dersom formen er som sist så ender han helt sikkert i striden. 10 Ocho Rios går sjelden et dårlig løp og må med. Løpets store outsider blir 3 We Got The Boss. Hesten har kapasitet med sliter litt med for mange hester rundt seg. Går nå med fleksible blinkers, noe som har slått positivt ut i trening. Blir fort glemt av mange. 9 Rock Dancer har hatt mye uflaks i år. Viste sist at toppformen er rett rundt hjørnet.

6 Our Boy John – 10 Ocho Rios – 9 Rock Dancer  Outs: 3 We Got The Boss

 

Løp 6  V5-5  V64-2  Giant Sandman Polar Cup (Gr3), 1370 gress

Et fantastisk spilleløp hvor favoritt i løpet blir 5 Duca Di Como. Hadde en litt treg innledning på sesongen, men var fryktelig god i sin siste start. Kommer til å bli stor favoritt og skal ha en toppsjanse. Jeg klarer dog ikke å spille han alene. Det er et kobbel av gode hester til start og jeg må gardere med flere i V64 spillet. 3 Brian Ryan har vunnet hele seks løp i år på elleve starter, men har hatt en drøy to måneders lang pause. Dersom han takler Øvrevolls noe krevende baneprofil så kan han være mer enn god nok til å gå til topps. 8 Fiftyshadesfreed elsker Øvrevoll og kommer til å gå et bra løp igjen. Kanskje dette blir han største triumf i karrieren. 7 Captain America bruker alltid å ligge et stykke bak og komme på slutten. Sist gang var han med fra start og fikk ikke brukt den speeden han er kjent for å ha. Må ofte ha alt servert. Skal du gardere med en hest til så er 2 Sarookh en hest å merke seg. Han går sjelden ett dårlig løp selv om løpet på Klampenborg var under pari sist.

5 Duca De Como – 3 Brian Ryan – 7 Captain America  Outs: 8 Fiftyshadesfreed

 

Løp 7  V4-1   V64-3  Marit Sveaas Minneløp (Gr3), 1800 gress

Etter prestasjonen i Oslo Cup blir 9 Square De Luynes den stor favoritten. Prestasjonen var mektig enkelt og greit. Kommer til å være med lang fremme allerede fra start og jeg tror det kommer til å bli en skikkelig fight mot feltets eneste hoppe, 2 Appelina. Løpet Appelina gikk sist er noe av det råeste jeg har sett på Øvrevoll over 1600 meter. Sluttiden i løpet er så god at jeg er sikker på at Appelina er i kanonform. Dersom du velger å gardere disse to så ta med 3 Learn By Heart og 4 Swedish Dream. Dette er to hester som elsker Øvrevoll og de kan kjempe om seieren dersom de to førstnevnte har en dårlig dag. Jeg mener det skal holde med disse fire.

9 Square De Luynes – 2 Appelina – 4 Swedish Dream  Outs: 3 Learn By Heart

 

Løp 8  V4-2  V64-4  Emirates Derby Milen, 1600 gress

Et spennende løp hvor jeg synes det er flere hester som kan vinne. Stor favoritt blir nok 10 Amon Ra. En skånsk kanon som har møtt de beste i år og vært knepent slått, men unntak av prestasjonen i Svensk Derby, en distanse som mest sannsynlig var for lang. Nå er distansen mere riktig og Francisco Castro kommer kun opp med en hest denne løpsdagen. Castro kan å trene topphester. Men Øvrevoll er krevende, derfor tar jeg med et par hester til. 1 Topas Royal mener trener Wido Neuroth skal ha en toppsjanse. Skuffet litt sist, men jeg tror vi ser en forbedret Topas Royal nå. 9 Izakaya kan hvis hun vil, det står egentlig mest på viljen tror jeg. Løpets store outsider er 6 Sweet Pearl. Har ikke startet tidligere i år, men hun viser så mye fart i trening så jeg blir ikke overrasket om hun vinner på direkten.

10 Amon Ra – 1 Topas Royal – 9 Izakaya  Outs: 6 Sweet Pearl

 

Løp 9  V4-3  V64-5  DD-1  NORSK DERBY, 2400 gress

Dette løpet skal 1 Privilegiado vinne. Har vært så god i hele år og elsker Øvrevoll og distansen. Ser ut som en million i trening og gjør alt så lett. Han blir også min banker i mitt V64 forslag. Dersom du velger å gardere så ta med 7 Tinolo som vant helenkelt i Derby-Trial. Kan fort bedre enn sitt formtall. 11 Nouvelle Lune imponerte på sandbanen på Jægersro i begynnelsen av måneden. Var totalt overlegen. Jeg har hun kun som outsider da hun skuffet meg stort i Norsk 1000 Guineas som stor favoritt. 5 Deadline Day kan være alt mulig, men jeg tror det er en premie som gjelder.

1 Privilegiado – 7 Tinolo – 5 Deadline Day  Outs: 11 Nouvelle Lune

 

Løp 10  V4-4  V64-6  DD-2  Longines Ladies Cup sponset av Urmaker Bjerke, 1980 gress

Derbydagen avsluttes med et løp kun for kvinnelige amatørryttere. Ingen enkel oppgave, men jeg setter 4 Costasera først. Litt usikker på om distansen kanskje er litt i lengste laget, men løpet sist var så bra at hun blir min vinner. Pluss også for dyktig amatørrytter. 10 Queen Of Skara starter ofte uten mye pause. Dette blir hestens tredje start på 10 dager. Godt hun nå har fått en ukes pause, er redd løpet i Gøteborg forrige søndag kom for tidlig. Hesten er uansett mer enn god nok. 7 Elusive Thought vinner snart løp, sterk rytter som orker helt til mål. Løpets outsider blir 9 Punktum Finale. Kan ta årets tredje dersom han står distansen.

4 Costasera – 10 Queen Of Skara – 7 Elusive Thought  Outs: 9 Punktum Finale

 

V5-1:  1-2-4-7

V5-2:  1-3-4-6-7-9-10

V5-3:  9 Unwanted Beauty

V5-4:  3-4-6-8-9-10-11-12

V5-5:  3-5-7-8                                      =896,-          

 

V64-1:   3-6-9-10-11

V64-2:   2-3-5-7-8-10

V64-3:   2-3-4-9

V64-4:   1-6-10

V64-5:   1 Privilegiado

V64-6:   4-7-8-9-10                             = 1800,-

 

V4-1:  1-2-3-4-9-11

V4-2:  1-6-9-10

V4-3:  1 Privilegiado

V4-4:  Alle 12                                        = 576,-