Master Bloom vant stort i Danmark

Skrevet av Thomas Gjelsås,  12.08.2019
Artikkelbilde
Master Bloom imponerte stort da han slo eliten i Gruppe 3-løpet Arqana Scandinavian Open Championship.

En fantastisk helg med sol, topp sport og stort publikum sørget for en perfekt Derbyweekend på Klampenborg. Det var ikke så mange norske deltakere under helgen, men Cathrine Erichsen-trente Master Bloom (IKC Racing) stod for en enorm prestasjon da han vant lørdagens største løp for rytter Carlos Lopez. Fireåringen var suveren i Gruppe 3-løpet Arqana Scandinavian Open Championship.

Svenske Inge Knutsson satser hardt på galoppsporten og bidrar stort til suksess for Cathrine Erichsen. I fjor vant Master Bloom det danske Derby på samme arena. Når han nå slo eliten med god margin, var det en meget stolt trener som mottok hyllest etter løpet. -Dette var stort og jeg er virkelig imponert. Carlos og jeg har hatt en drøm om dette, og nå står vi her som vinnere. Jeg gleder meg stort på vegne av hele kretsen rundt hesten. Det er flere oppgaver å velge mellom for Master Bloom fremover. Stockholm Cup i høst kan være spennende å prøve, sa en meget lykkelig Cathrine Erichsen etter løpet.

Søndagens The Macallan Dansk Derby ble vunnet av den store forhåndsfavoritten Queen Rouge (MmE Fernande) for trener Marc Stott og rytter Oliver Wilson. Niels Petersen forsøkte å stjele løpet med Wishformore og Rafael Schistl opparbeidet seg et stort forsprang til feltet. Inn mot oppløpet var det klart at det ikke ville holde helt hjem og den norske hesten dalte til niendeplass. Catrine Erichsen-trente Hampus G. endte også i baktroppen for Shane Karlsson.

For øvrig ble Niels Petersen-trente Swan Black (Nybri AB) nummer to i Elkær Stutteri Fawsia Stakes, kun slått av favoritten Mylegend.