Herlig torsdagskveld

Skrevet av Birger Christensen,  03.08.2019
Artikkelbilde
Swedish Dream ©hesteguiden.com

Torsdag er det 17 dager igjen til Norsk Derby. Da arrangerer Øvrevoll en riktig flott torsdagskveld med eliteløp for miler/stayere og sprinterne. I Derby Trial møtes en del av outsiderne til hovedløpet, så det er mange godbiter for den del av publikum som er glad i god sport.

Allerede til første løp er det viktig å være på plass. Vår favoritt er Swedish Dream, som imponerte stort ved siste seier på Øvrevoll. Deretter ble det en fin 4. plass i Stockholm Stora Pris, og Annike Bye Hansen har fin flyt på stallen. Særdeles spennende blir det å se Quarterback tilbake i løpsbanen. Derbyvinneren fra 2015 har startet så lite de siste årene, at seieren i Stockholm Cup fra 2016 finnes i programraden. Det var siste gang han startet i Skandinavia, så det er ikke noe rart at vi ser frem til å se ham i løpsbanen igjen. Lord of Trouble, Silver Falcon og Captain of Comerce er med på å gjøre løpet svært severdig.

Også mange av våre aller beste sprintere er på plass.  Fiftyshadesfreed og Captain America har vist mest i år, men de skal gi bort mange kilo til konkurrentene. Duoen til Annette Stjernstrand, Barny og Backcountry, har fine betingelser, og de øvrige er ingen kasteballer. Hva sier for eksempel Tinnitus, som var knallgod i 2017. Finner han igjen den formen, vinner han.

Vi tviler på at vi får se Derbyvinneren i årets utgave av Derby Trial. Men det er nødvendigvis ikke uinteressant for det. Tinolo var god som toer bak Red Cactus på Jägersro, selv om det var et stykke frem. Seieren på Øvrevoll for tre måneder siden var også fin, men han har ikke gått på gress siden debuten. Nathless og Bosmann skal også følges nøye, men de involverte er kanskje mest opptatt av hvordan det går med de syv norskoppdrettede. Det er flotte bonuser i Derby. Da er første bud å komme med i Derbyfeltet, siden å gjøre det skarpt søndag 25. august.

Vel møtt på Øvrevoll torsdag.