Har vunnet Derby Trial

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  21.08.2019
Artikkelbilde
Pat Cosgrave kan se tilbake på flere storløpsseire for Godolphin og Saeed bin Suroor. Foto: Godolphin.com

Pat Cosgrave, som erstatter Rafael Schistl på Niels Petersens hester søndag, har åtte Øvrevoll-ritt på sin CV. Han vant Derby Trial på Rune Haugen-trente Lord Of Trouble i 2014 - og ble sjette i Norsk Derby på samme hest.

VINNEREN NORSK DERBY i 2014 var forøvrig Eye In the Sky, trent av Niels Petersen. - Det er viktig at Pat Cosgrave har vært her før. Det er en toppmann, sier Niels Petersen som satset høyt: Både William Buick og Frankie Dettori var ønsket, men her ble det ikke napp. Begge var opptatt, den europeiske storløps-sesongen ruller på helg etter helg.

* PAT COSGRAVE er 37 år og fra Banbridge i Nord-Irland. Han startet karrieren som ponnirytter og tok sin første galoppseier i 1999. To års fartstid som lærling hos Aidan O'Brien satte fart på karrieren. Han vant på Royal Ascot med Society Rock i 2011 - og er i England kjent for å ha spesielt håndlag med sprintere. CV'en inneholder en rekket storløpstriumfer over hele kloden. Cosgrave har ridd mye for Godolphin, ikke minst i Dubai. Fem seire og 19 i seiersprosent er de ferske tall fra Cosgrave de siste 14 dagene i England. - Han har fått hjemmelekser; skal inn i løpsarkivet. Og søndag morgen går vi banen sammen, sier Niels Petersen før søndagens store galoppbegivenhet på Øvrevoll.  

Pat Cosgraves storløpsseire

Oversikt Pat Cosgraves ritt i Norge