En fantastisk Derby-vinner!

Skrevet av Magne Engebretsen, Equus,  26.08.2019
Artikkelbilde
SAKEN ER KLAR: Pat Cosgrave signaliserer "number one", de andre var veldig langt bak. Foto: Anders Kongsrud/hesteguiden.com

Om Square de Luynes imponerte stort i Marit Sveaas' minneløp, så var ikke stallkamerat Privilegiado noe dårligere i Norsk Derby: Den engelskfødte 3-åringen til Stall Bright Side of Life vant med 15 lengder.

Trener Niels Petersen var en glad mann etter Marit Sveaas' minneløp, men ville ikke helt slippe jubelen løs:
- Det er et kjempeviktig løp til som skal ris, Norsk Derby, sa han etter Sveaas-triumfen, men en drøy time etterpå kunne han komme tilbake til vinnersirkelen for å motta velfortjent heder etter sin ellevte Derby-seier. Dette var den sjette i Norge - og en av de mest utklassende Derby-vinnere som har vist seg fram på Øvrevoll. Og igjen var det gjestejockey Pat Cosgrave som fikk gleden av å sitte i salen:
- Denne dagen har vært over all forventning. Det har vært litt stang ut i noen løp tidligere i år, men så løsnet alt på Derby-dagen. Jeg setter Privilegiado svært høyt, og nå skal jeg bruke hodet for å se hva som blir en passende oppgave for ham neste gang, sa en strålende fornøyd Niels Petersen.

Enkel jobb
- Min jobb ble såre enkelt, for Niels Petersen hadde gjort en kjempejobb med hestene. Privilegiado er en topp 3-åring, og jeg tror han skal duge flott fremover. Han var litt ute av balanse i siste sving, men på oppløpet fant han stilen og vant lett. Jeg har fått gleden av å ri svært gode hester, sa vikarjockey Pat Cosgrave etter Derby-seieren verd 633 750 kroner.

Drøm i oppfyllelse:
- Allerede for ti år siden la Niels Petersen og jeg en plan for å kunne vinne Norsk Derby. Nå står vi her. Det er helt utrolig, og jeg vil takke hele teamet til Niels Petersen. Alle har gjort en kjempejobb, sa en rørt Kolbjørn Selmer som sammen med Nils Petter Gill og Wibecke Nagell-Erichsen eier årets Derby-vinner:
- Teamet til Niels fikk et slag i trynet tidligere denne uka, men viste igjen at det reiser seg. Det er bare å si tusen takk, sa Nils Petter Gill.