Siste test før Derbyweekend

Skrevet av Thomas Gjelsås,  15.08.2019
Artikkelbilde
Face of Energima ©hesteguiden.com

Det var grått siste løpsdag før Derbyweekend, men vi fikk se syv strålende vinnere. Flere av dem kommer til start neste helg. Årets store høyepunkt nærmer seg!

Face Of Energima (Stall Energima) leverte en imponerende debut i innledningsløpet. Rafael Schistl ga hesten en fint løp bak tetduoen og avgjorde sikkert til slutt. -Dette var lovende og morsomt for en fin gjeng nye eiere. Nå håper vi på start i storløp under Derbydagen. Alt ser bra ut med mine storløpshåp og vi gleder oss, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Backcountry ©hesteguiden.com

 

Backcountry (Nathalie Mortensen) er i strålende form før Giant Sandman Polar Cup. Hesten var lynrask i startfasen og holdt unna for en positiv Ramone. Den svenske syvåringen er trent av Anette Stjernstrand og ble ridd av Nora Hagelund Holm.

Mestre dos Magos ©hesteguiden.com

Trener Annike Bye Hansen har flott form på stallen, og nå var det norskoppdrettede Mestre Dos Magos (Stall Isabel) sin tur til å vinne. Han og rytter Alan Wallace stod for en topp prestasjon ved å holde unna for favoritten Crossroad Blues. -Han trives best når det ikke er altfor varmt og han trives best på dirt. Jeg synes han stod for en god prestasjon i dag. Nå er vi veldig spente før Derbyhelgen med stallens hester, uttalte Annike Bye Hansen.

Costasera ©hesteguiden.com

Costasera (Showjumpers Racing Club) tok en sterk seier for dyktige Mina Haug i amatørløpet. Den treårige hoppen holdt enkelt unna for konkurrentene. -Jeg har hatt tro på henne og hun er klart bedre enn programraden. Nå starter vi på Derbydagen og vi kommer også til Øvrevoll med Mackjack, sa en tilfreds Arne O. Karlsen.

Queen of Skara ©hesteguiden.com

Queen Of Skara (Henrik Engblom) vant Øvrevoll Hesteeierforenings Hoppeløp. Det ble et flott løp med et samlet felt som traff oppløpet, og i finishen var det den svenske Mutajally-datteren som var sterkest sammen med Ulrika Holmquist. -Dette var en fin prestasjon av både hest og rytter. Jeg er godt fornøyd og kommer tilbake med en buss med hester til Derbyweekend. Det blir spennende, sa trener Henrik Engblom.

Sir Benjamin ©hesteguiden.com

Det ble strekk i feltet i det femte løpet, da Into The Light dro hardt unna i front. Det passet fint for Sir Benjamin (Stall Haugstad) som leverte en sterk spurt og vant med flere lengder. Dermed fikk Silje Strand sin første seier som lærling. -Silje rir godt og gjør en kjempejobb med hesten. Stallens hester ser ut til å være i slag igjen nå og vi gleder oss til fortsettelsen, fortalte Tina Smith.

Point Boy ©hesteguiden.com

Nora Hagalund Holm hadde en fin kveld og vant to løp. Hennes andre vinner ble Point Boy (Stall Point Boy), som spurtet friskt da muligheten bød seg på oppløpet. En glad duo fra andelslaget til Stall Point Boy kunne konstatere at Cathrine Erichsen har full form på stallen. -Det går bra om dagen, og nå var det gøy at Point Boy gikk til topps også. Ekstra morsomt med storløpsseier til Master Bloom i København i helgen. Nå retter vi blikket frem mot Derbyweekend hvor flere av stallens beste hester kommer til start, avsluttet Cathrine Erichsen.