Appelina strålte før Sveaas!

Skrevet av Thomas Gjelsås,  02.08.2019
Artikkelbilde
Appelina ©hesteguiden.com

Sol, god stemning og galoppsport av beste klasse. Kan det bli bedre? Det var mange som koste seg på Øvrevoll denne torsdagen. De fikk se Appelina (Stall Perlen) vinne Lanwades Stud Stakes (L) for tredje året på rad. Sammen med Jan-Erik Neuroth imponerte hun stort, og nå gleder vi oss til å se henne i Marit Sveaas Minneløp på Derbydagen søndag 25. august. -Dette var bra. Vi måtte gjøre jobben selv og hun holder flott form. Jeg mener hun holder samme nivå som Funny Legend, og da skal det bli spennende i Marit Sveaas Minneløp (Gr3). Det er ingen tvil om at hun er Skandinavias beste hoppe, sa en tilfreds trener Wido Neuroth etter løpet.

Ascot Brass ©hesteguiden.com

 

Ascot Brass (Stall Valley) kom til start med forventninger i ryggen, og skuffet ikke. Hun tok seg enkelt av V65-1 sammen med jockey Per-Anders Gråberg. -Det er en god hoppe som gjorde akkurat det vi håpet på. Vi har god tro på at hun skal hevde seg bra videre gjennom sesongen. Alt ser bra ut for stallen før de viktige løpene i august og vi gleder oss stort, sa trener Niels Petersen. 

Debbie Dawn ©hesteguiden.com

Vi fikk se en super duell i Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. De toårige hoppene Debbie Dawn og Stoneeye´s Kitten gjorde opp nedover oppløpet. Det var førstnevnte som stakk av med seieren, og Dawn Approach-datteren viste meget lovende takter for Carlos Lopez. En glad eiergjeng i Stall Irish Coffee – Easy kunne smile godt etter løpet. -Dette er en hoppe jeg har forventninger til. Vi kjøpte henne på Breeze Up-salgene og hun har trent godt i forkant av dette løpet. Vi gleder oss til fortsettelsen og det er gøy å vinnere for eiere som satser på både meg og sporten, sa trener Cathrine Erichsen.

Buffalo Soldier ©hesteguiden.com

 

Buffalo Soldier stjal showet i amatørløpet sammen med dyktige Willa Synøve M. Schou. Etter en sterk fjorårssesong, har det vært mer magert utbytte for Buffaloen i år. Nå var taktikken å ligge i front hele veien og det holdt sikkert helt hjem. -Vi ville prøve det i dag og vi lykkes med den taktikken. Willa gjorde en god jobb og nå er jeg veldig glad, uttalte trener og eier Annie de Mora.       

Moonflash ©hesteguiden.com

Dyktig er også Kaia Sofie Ingolfsland som gikk rett til front med Moonflash (Sabine Langvad) og styrte løpet helt til mål. Trener Tollef Langvad var en fornøyd mann etter løpet. -Vi hadde siktet litt ekstra mot denne oppgaven hvor det også var gode penger til vinneren. Jeg synes jockeyen gjorde en god jobb og er stolt av hesten min. Hestene er livet for meg, sa Tollef i vinnerpaddocken.

 

Otama Mareld ©hesteguiden.com

 

Dagens store overraskelse var Otama Mareld (Marie Lustig) som til tross for seier i sin seneste start, var gjort til sistevalg i løpet. Med enda en god kvinnelig jockey på ryggen i Ulrika Holmquist, overrasket hesten ved å vinne det sjette løpet. -Hun er en fin hest å ri og vi vant jo sammen her også for en uke siden. Det er gøy å komme til Øvrevoll for å ri, sa Ulrika Holmquist om hesten som trenes av Marie Lustig.

Stenid ©hesteguiden.com

Ulrika var på farten igjen i kveldens siste løp og vant likegodt med Stenid (Cabinet Racing HB). Dermed kunne Henrik Engblom runde av kvelden på Øvrevoll med en ny fulltreffer. -Nå har vi vunnet to løp på en uke og bedre kan det ikke bli. Det er bare å jobbe på, og jeg kommer tilbake til Øvrevoll snart igjen, avsluttet trener Henrik Engblom.