Sterk kveld for Cathrine Erichsen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  09.08.2019
Artikkelbilde
Backcountry ©hesteguiden.com

Først vant Silver Falcon eliteløpet og senere på kvelden gikk Tinolo til topps i Derby Trial. Det ble en perfekt kveld i solen for trener Cathrine Erichsen som virkelig har god form på stallen om dagen. Jacob Johansen ble kveldens jockey med tre seire. For øvrig kunne de som fulgte Birger Christensens tips i baneprogrammet juble over pen gevinst i spillet. Birger traff likegodt blink både i V4, V65 og DD. Sterkt levert!

 

Silver Falcon (Stall Silver Falcon) hadde en stor treårssesong med seier i St. Leger og annenplass i Norsk Derby, slått med minst mulig margin av High As A Kite. Etter langt avbrekk har han nå kommet tilbake og torsdag fikk han sin første seier etter comebacket. Måten han fightet seg til seier på mot meget gode Swedish Dream, lover godt for fremtiden. Silver Falcon ble ridd av Elione Chavez. -Det var gøy å se han tilbake som en vinner. Dette er en kjempehest som dessverre har hatt et langt avbrekk. Han har kun gjort ti starter i sitt liv og skal ha mye å hente fremover, sa en glad Cathrine Erichsen.

Julien Delamare ©hesteguiden.com

Julien Delamare (Stall Julien) er alltid med i toppen og har hatt en fin sesong. Sammen med Jacob Johansen tok syvåringen årets tredje seier. -Dette er en bra og nyttig hest. Nå har han vært åtte ganger blant de tre beste på årets ni starter. Det må vi si oss godt fornøyd med, sa trener Are Hyldmo.

Theatricals Oscar ©hesteguiden.com

 

Theatricals Oscar (Stall Zolotaya) har genene i orden. Med selveste Theatrical Award som mor, har det alltid vært stilt høye forventninger til hesten. Nå vant han sitt første løp i karrieren og det gjorde han med stil. -Carlos Lopez fikk virkelig fart på hesten og dette var bra. Dessverre har han ikke samme klasse og hode som moren, men det er en nyttig hest. Han er faktisk til salgs, fristet trener Knut O. Arnesen.

Punktum Finale ©hesteguiden.com

 

Willa Synøve M. Schou gjør det virkelig bra og denne torsdagen vant hun amatørløpet med Punktum Finale (Stall Mellow). Neste år vil Willa bli lærling. -Willa rir veldig godt og jeg er takknemlig for innsatsen til både henne og hesten. Det ble høyt tempo i front, og da var det fint for oss å komme bakfra og avgjøre til slutt, smilte Tollef Langvad.

Backcountry ©hesteguiden.com

Backcountry (Nathalie Mortensen) stod for en sterk prestasjon i eliteløpet over 1.370 meter. Han var tidlig med på leken og nedkjempet Pal O´Mine, samtidig som han holdt unna for både Fiftyshadesfreed og Majestic Max oppunder mål. Nå venter høyst sannsynlig start i Giant Sandman Polar Cup (Gr 3) på Derbydagen søndag 25. august. Det var Jacob Johansens andre seier denne kvelden og Backcountry er trent av svenske Anette Stjernstrand.

Tinolo ©hesteguiden.com

 

Det var knyttet ekstra nerve og spenning rundt Derby Trial. Flere aktuelle hester skulle ut å måle krefter før Norsk Derby søndag 25. august. Det ble en perfekt generalprøve for Tinolo (Mr. Ascot) som vant enkelt for Elione Chavez. -Dette var bra og han gikk fint på gresset her på Øvrevoll. Dette er en god hest og nå blir det spennende i Norsk Derby. Vi er i alle fall med i leken, sa en veldig fornøyd Cathrine Erichsen.

Our Boy John ©hesteguiden.com

Our Boy John (Troy Durant) tok seg av avslutningsløpet for Jacob Johansen som likegodt vant tre løp denne torsdagen. Det ble et spennende oppløp, men Our Boy John var sterkest i sluttfasen og tok årets første seier. -Med tre annenplasser i år, synes jeg det var fullt fortjent nå. Denne hesten biter godt i fra seg. Jeg er også kjempefornøyd med Quarterback som gjorde et flott comeback i kveld. Han kommer nok til å gå mye frem med det løpet i kroppen og vi sikter fortsatt mot Marit Sveeas Minneløp (Gr 3) på Derbydagen, avsluttet galoppdronningen Yvonne Durant. En bedre beskjed kunne vi ikke få.