Ventetiden er over

Skrevet av Birger Christensen,  17.04.2019
Artikkelbilde
Crossroad Blues ©hesteguiden.com

Etter 22 ukers venting gjennom vinteren, er det endelig klart for sesongstart på Øvrevoll. Påsken får gjøre seg ferdig med sine helligdager, men torsdag er det klart for 30 uker med galopp-opplevelser. For den del av publikum som venter på at gressbanen skal bli tatt i bruk, er det også i år 17. mai som er datoen. Det er 19. året på rad med galoppfest på vår nasjonaldag.

Åpningsdagen i fjor startet med en dobbel til Cathrine Erichsen, IKC Racing og Sandro De Paiva. Vinnerhestene het Layton og Shantou, hvor særlig sistnevnte leverte flotte løp senere på året. Deretter fulgte Wido og Jan-Erik Neuroth opp med en dobbel med Gideon og Mustajjid. Ellers ble det en fin start for de kvinnelige trenerne, som vant fem av åtte løp. Både Tina Smith, Wera Torgersen og Gina Mathisen gikk til topps, og deres hester IKC Fiction, Favilla og Cool Kid fulgte opp med seier en uke senere. Da vant også topphesten Duca di Como, og da ble det årets laveste utbetaling. Men på åpningsdagen ble det pene penger å ta med seg.

Carlos Lopez kom opp i 399 seire på Øvrevoll etter finaledagen i fjor. Enklere matematikk forteller at det ikke er lenge til et jubileum. Dyktige Carlos har fem strake championater og seks totalt. Torsdag rir han i samtlige løp, og det trenger ikke være så dumt å satse på et besøk eller to for ham i vinnerpaddocken. Vi tror også på en seier eller to til Are Hyldmo. Han tar ut "halve stallen", og kanskje kan Lopez/Hyldmo vinne sammen med Crossroad Blues eller Jurga.

Blant trenerne er trolig Hallvard Soma den første til å nå et rundt tall. Hans seierstall er 393, og det blir nok 400 om en stund. Kanskje rekker han det før han fyller 60 i juli?

Da ønsker vi velkommen til en ny sesong. Det er all grunn til å tro at det blir mye moro på Øvrevoll i år.

Merk at dagens V5 spill starter i det 1. løpet kl. 18.30.