Våkner av dvalen

Skrevet av Birger Christensen,  15.04.2019
Artikkelbilde

Yvonne Durant er Skandinavias suverent beste kvinnelige jockey gjennom tidene. Etter noen år i Sverige og Sør-Afrika, er hun nå etablert som trener i Skoger. Nå gleder seg hun over at våren er i anmarsj og at vinteren slipper taket.

- Skulle gjerne ha ligget i dvale om vinteren. Det er ikke min favorittårstid, så nå blir det bra. Vintertreningen har gått ok. Totalt står det 13 hester på stallen. Det er litt færre enn i fjor, så vi har plass til flere, opplyser Yvonne.

Av nye hester trekker Yvonne frem toårige Buckwalk, en norsk toåring, samt treårige Nathless, en 3-årig import. Svært spennende er det at Fearless Hunter har overvintret bra.

- Han er bedre i år enn i fjor, så om alt går vår vei, kan det bli interessant, forteller Yvonne. Det sier ikke så lite, for han ble toer både i Oslo Cup og Marit Sveaas Minneløp i fjor. I sistnevnte var han svært nær ved å slå Our Last Summer, årets hest i 2018.

- Ellers er Buckyboy blitt en real hest, som går for de norskfødte løpene. Er også spent på Quarterback. Har sett fint ut i lett trening, sier Yvonne om Derbyvinneren fra 2015.

- Det er viktig at hestene holder seg friske, så de kan starte ofte gjennom sesongen. Da kan det bli et bra 2019, avrunder en håpefull Yvonne Durant.