Vi så en toppsprinter

Skrevet av Birger Christensen,  26.09.2018
Artikkelbilde
Duca di Como ©hesteguiden.com

Duca di Como er navnet på Øvrevolls nye toppsprinter. Måten han lekte med konkurrentene på i V4-1, var intet annet enn imponerende. Han var lettere å regulere etter at han ble vallak, og vi er ikke i tvil om at han etter hvert passerer formtall 90.

- Dette var kun hans femte start, og han svarte bra da han ble bedt om å ta i. Vi prøvde ham i Derby, men var litt forberedt på at det ville bli for langt. Han har roet seg litt og bruker energien til å løpe fort. Det blir nok ikke flere starter på Øvrevoll i år, men kanskje et treårsløp på Bro Park senere i høst, bekreftet Cathrine Erichsen.

- En maskin, var Elione Chaves' korte kommentar etter den flotte seieren. Ellers i løpet registrerte vi at Pirlo gikk et flott løp. Årsdebut og med kun en start i fjor ble det en imponerende tredje.

Prince Field ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

På lørdagen før Derbydagen vant Prince Field foran Eddie Riff. Nå ble det "hakk i plata" med samme duo. De to nevnte samt Eyecatching hadde et fint oppgjør, men Prince Field hadde den sterkeste viljen. Jan-Erik Neuroth fikk en fin seier etter sin flotte helg i Stockholm med seire på Dardenne, Delacroix og Buddy Bob.

-Jeg sto nede ved startboksen, men så at Prince Field kom ute ved gjerdet. Da trodde jeg på seier, og det gikk bra. Han går bra på sand, så det kan bli noen fine løp utover høsten, sa en fornøyd trener og eier Kjell Erik Swartling.

Cape Hollow ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Cape Hollow og Meanttobeme kjempet om seieren i V4-3 og V5-1 etter at Moonflash ledet lenge. Cape Hollow holdt unna og tok en flott seier for eier og jockey Kaia S Ingolfsland.

- Hadde Master Lorenzo og Cape Hollow i løpet, og det var en klar mening blant mange om at Master Lorenzo ville være best på gress. Men Cape Hollow gikk kjempebra, og han trives tydeligvis både på gress og sand, sa en fornøyd Yvonne Durant.

Lakota Legend. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Per-Anders Gråberg tapte knepent med Meanttobeme. I løpet etter ble det revansj med Lakota Legend, også for trener Isidro Vergara. En knallhard fight med Fanny Olsson og Mrs Lilly Allen ga suksess

- Jeg hadde tro på en god innsats, men er også litt overrasket. Det var det beste løpet hans på gress, og nå må vi finne et nytt løp som passer. Han er oppvokst hos oss på Østerås, så det var litt ekstra morsomt, fortalt Isidro.

 Hope and Glory ©hesteguiden.com

Duoen Yvonne Durant og Kaia S Ingolfsland trivdes godt i lunsjen på Øvrevoll. I maidenløpet vant Hope and Glory sikkert foran en forbedret Pascal, mens favoritten Cool as Ice gikk som Yvonne fryktet etter flere svake innsatser.

Augustinian ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Først ledet Sudtirol, deretter så Asaks Ambition ut til å gå mot seier. Da kom Augustinian md en sterk finish og vant sikkert.

- Han gjør det alltid bra, min lille prins, sa en fornøyd Nathalie Mortensen om vinneren.

Reckless og Otama Mareld satte opp et høyt tempo fra start. Men i siste sving kom Buffalo Soldier med voldsomme kliv, og løpet var raskt avgjort. Linda M A Dahl tok årets andre seier, mens Annie de Mora fikk årets tredje seier med Buffalo Soldier.

- Var heldig med dette rittet. Dette var moro, sa Linda.

- Har aldri vært i bedre form. Hadde egentlig ikke tenkt å starte, men han er så frisk, at vi valgte å gå. Dette var gøy, sa en glad trener Annie de Mora.

Nest siste omgang i klokkekampen kommer torsdag 11. oktober. Det er utrolig jevnt i teten, og vi kommer tilbake før runde fire.

Buffalo Soldier ©hesteguiden.com/rogersvalsrød