Tredje strake St Leger

Skrevet av Birger Christensen,  19.09.2018
Artikkelbilde
Master Bloom ©hesteguiden.com

Master Bloom tok en suveren seier i St Leger. Dette var Cathrine Erichsens tredje strake triumf i storløpet etter seirene til Lord Divine og Silver Falcon i 2016 og 2017. Etter at løpet fikk navnet St Leger i 1960, har ingen trener tatt tre seire på stripe. Bra, Cathrine!

- Dette ble veldig enkelt. Han bare ventet på å få beskjed om å gå til tet, og da var det snart over, sa en fornøyd jockey Jacob Johansen. Han satte Master Bloom ganske høyt på listen over treåringer han har ridd.

- Dette var årets første start på Øvrevoll for Master Bloom. Da var det gøy å vise ham frem i så bra skikk. Han cantret fra de øvrige. Var litt spent, for Master Bloom har vært i form lenge. Vant Derby Consolation på Jägersro, Dansk Derby og Bro Park Classic. Nå ble det en ny storløpsseier på to måneder på en fjerde bane, sa Cathrine. Learn By Heart var klar toer, mens Eftiraath tok bronsen

Somerville ©hesteguiden.com

 Somerville var klar favoritt i Michelets Minneløp. Som ventet var han tidlig i tet, og etter det var det egentlig aldri snakk om saken. Smooth Escape var klart nærmest etter en fin innsats.

- Han må ris på den måten, for han liker ikke å bli tatt for hardt i. Men han står hver meter, og det fungerte jo fint, sa Per-Anders Gråberg, som vurderte tempoet fint.

- For oss har Somerville vært outstanding. Han er jo også god på hekk, så det er trolig Champion Hurdle som blir neste oppgave, tenkte Niels Petersen.

New Man ©hesteguiden.com

I NM for 3-åringer endte det med en meget sikker seier for favoritten New Man. Han kom litt sent i gang på grunn av et fall på isen, men i annen halvdel har det vært bra.

- Jeg fikk ri rett hest til rett tid og sted, så dette ble veldig lett, sa Rafael Schistl.

- Han tok NM for 2-åringer i fjor, så dette var en dobbel jeg er svært glad for, sa eier Leif Spørck. New Man var klart beste norske i Derby, så det har vært en innbringende periode.

Niels Petersen vant både Michelets og NM. Stallformen ser ut til å være på plass foran den viktige helgen i Stockholm.

Bak vinneren var Theatricals Oscar god toer. Eternal Flame viste stor fart og kan være verdt å følge.

Lovetorun ©hesteguiden.com

Toåringene hadde også sitt NM. Til slutt sto det fullt og helt mellom de tre favorittene, hvor Lovetorun vant striden mot Firepower. Arigato ble tredje etter stort tap i svingen.

- Etter den fine debuten, hadde jeg tro på at Lovetorun i hvert skulle havne på trippel. Nå ble det seier, noe som var gledelig, sa Are Hyldmo.

- Dette var utrolig gøy, sa Danny Patil på vegne av Heidi Solbakken og seg selv. De to er ofte i stallen og steller godt med sin øyensten.

Jacob Johansen ble dobbeltvinner. Med seieren i St Leger og NM ble dagen meget god.

Ginseng ©hesteguiden.com

Ginseng var eneste treåring mot gode eldre hester i V4-1. Den oppgaven løste hun med glans, og hun la Fil Rouge og Silent Storm godt bak seg.

- Var litt usikker på Ginseng i dag. Møtte gode hester, hadde en kilo overvekt, men hun knuste dem. Nå sikter vi mot Norsk Oaks i oktober, og jeg tror det er en spennende oppgave, sa trener Annike Bye Hansen. Carlos Lopez deltok ikke forrige løpsdag, men tilbake i salen var han også raskt tilbake i vinnerpaddocken.

Bourbon Bay ©hesteguiden.com

Det var 55 000 til vinneren i V4-finalen. Den summen tok Bourbon Bay seg av. Henrik Engblom er eier, trener og vinnerjockey.

- Det gikk ikke så fort på slutten, men det var godt nok i denne klassen. Det har vært få hekkeløp å ri det siste, og derfor ble jeg litt andpusten, sa Henke. DJ's Dream ledet som ventet lenge, og hun holdt fint til annen.

Shenanigans ©hesteguiden.com/

Shenanigans hadde startet flere ganger enn de øvrige til sammen. Etter et uheldig løp på Bro Park, løp han nå fritt og fint i front. Fabricio fulgte på fint, og dermed ble det dobbeltseier til Niels Petersen. Hans tredje for dagen, mens Carlos Lopez tok sin andre gevinst.

 Det blir trolig Magic Million på Bro i neste start for Shenanigans på Bro, berettet Niels.

Stenid ©hesteguiden.com

Stenid vant suverent i Gøteborg søndag. Tre dager senere ble det ny enkel gevinst.

 

- Det gikk ganske fort fra start, men han kom på slutten, sa Alina Øhgren. Hun tok sin tredje seier på Øvrevoll på fem ritt, en flott fasit. Alina er bare en gevinst bak Willa Synøve M Schou på toppen av amatørlisten. Henrik Engblom kom til Øvrevoll med to hester, og han kunne reise hjem med 100 prosent utdeling.