Toppløp innleder kvelden

Skrevet av Birger Christensen,  10.09.2018
Artikkelbilde
Coprah og Swedish Dream (til venstre)

De to første løpene på Øvrevoll torsdag holder riktig bra nivå. Særlig er det flott klasse over det aller første løpet med et gjennomsnittlig formtall i overkant av 88.

Coprah og Swedish Dream gjorde en sterk innsats i Marit Sveaas Minneløp. Førstnevnte holdt et knallhardt tempo i tet, og ut fra det opplegget, var fjerdeplassen kruttsterk. Swedish Dream fikk femte i sitt første forsøk i det mest pengestinne løpet på Øvrevoll. Dette er sterke tall, og det sier litt om feltet at det er seks vinnerkandidater. Vi gleder oss til første løp.

 

V65-1 følger opp med et fint sprintløp. Calcaterre vant seks løp i fjor, men har ennå ikke vært først i mål i år. Sjekker man tilbake i historien, er dette en ganske vanlig opplevelse. Etter seks seire blir betingelsene mye tøffere. Nå har han ligget på formtallet 87, og han har vært imponerende jevn. Kanskje blir det seier hvis ikke 1170 meter er litt for kort.

 

De fleste har fått med seg at det har vært en varm og tørr sommer. Men nå er det høst, og i helgen har det "bøtta ned". Det kan bety endrede baneforhold, men kanskje roer regnskyllene seg utover uka. Det er fortsatt en del gressløp igjen, på lunsjløpene de to neste onsdagene og søndag 7. oktober.

 

Det første av fem klokkeløp er på menyen torsdag. I fjor vant Kaia S Ingolfsland etter en knallhard strid, men hun er nå blitt lærling. Willa Synøve Schou må stå over det første løpet etter en hendelse på Derbydagen. Mest tror vi på en god start for Jana Kolackova på ryggen av Eddie Riff. Sist blåste han forbi feltet, men stoppet da han kom alene i front. Sparer han speeden til oppløpet, bør det ende i seier.

 

Heller ikke Carlos Lopez rir torsdag. Etter løpene torsdag 28.juni overtok han teten blant jockeyene. Ledelsen økte smått og sikkert, men etter et par blanke dager, er Elione Chaves likt med Carlos. Vinner Elione ett løp, er han i tet for første gang i år. Han har aldri klart å bli champion på Øvrevoll, det vil han nok prøve litt ekstra på nå.