Sammen om hesten, ungdomssamling

05.09.2018
Artikkelbilde

Det Norske Travselskap og Norges Rytterforbund sammen med Øvrevoll Galopp inviterer til ungdomssamling på Starum, Norsk Hestesenter 4.-7. oktober 2018.

Representanter fra galoppen blir:

Silje Strand - ridd masse ponniløp og er blitt amatørtrener, amatørrytter og oppdretter.

Celine Bakke Arnesen – rir ridehestgalopp og kommer fra en familie som har trent/ridd galopphester. Faren hennes er dommersjef på Bjerke.

Kajsa Viken – ridd ponnigalopp og rir galopp- og travhestene til Steinar Holm. Hun har montélisens og vi håper hun tar amatørrytterlisens på Øvrevoll snart.

For nærmere spørsmål om samlingen ta kontakt med Camilla Blom noark@noark.info

Til galoppinteresserte mellom 16 og 26 år

Er du mellom 16 og 26 år (2002 – 1992), og brenner for hest? Vi inviterer hesteungdom mellom 16 og 26 år fra hele Norge til samling på Starum, Norsk Hestesenter for å lære mer om hest. Dette blir en helg som skal fylles med faglig og sosialt innhold hvor vi skal ha fokus på det vi alle har til felles, nemlig hesten.

Program:
Vi ønsker velkommen til Starum fra kl. 18 torsdag 4.oktober. Det kommer ungdommer fra hele landet, og derfor bruker vi kvelden på å finne oss til rette, det blir servert en liten matbit og vi blir kjent.
På fredag vil det blir fullt program med ulike temaer, og på kvelden besøker vi Biri travbane for å se på travløp og få en omvisning. Lørdag er det også fullt program med både faglige og sosiale aktiviteter, før vi på søndag har program frem til kl. 15 og det er avreise. Temaene for helgen blir grunnleggende innføring i skoing/hovpleie, hestevelferd, antidopingarbeid, foring, eksteriør, trening av hest og kusk/rytter, samt organisasjonslære.

Pris pr. deltaker er kr. 1.500,- (faktureres i etterkant)
I prisen inkluderer følgende:
 
• Overnatting 3 døgn inkl. frokost og lunsj – Starum kurshotell
• Enkel bevertning ved ankomst torsdag
• Bord i restauranten på Biri Travbane – middag, dessert, drikke og program
• Transport til/fra Biri travbane
• Middag lørdag   

Transport:
Den enkelte deltager er selv ansvarlig for å komme seg til og fra Starum. Reisen må også bekostes av deltageren. Informasjon om hvordan du kommer deg til Starum med bil/buss får du her:
http://www.nhest.no/Om-NHS/Hvordan-/  . Hvis man kommer med buss fra Gardemoen må man forhåndsbestille bussbilletter. Dette gjelder begge veier.

Søknad om gyldig fri fra skole:
Ved behov for gyldig dokumentasjon på fravær fra skole, ta kontakt med prosjektlederne.

Norsk Jockeyklubb/Øvrevoll Galopp har 4 plasser til samlingen.

Øvrevoll ønsker velkommen ungdommer som er positive ambassadører for galoppsporten og som ønsker å delta på en utviklende og kunnskapsrik samling.

Meld din interesse til Norsk Amatørrytterklubb innen 10. september på e-post noark@noark.info

NORSK HESTESENTER

NHS er det øverste faglige senteret for utdanning av hestepersonell, samt for avl av hest i Norge. I løpet av året arrangeres det her kurs innen mange grener av hestesporten og hestenæringen. Det er her på Starum travtrenerutdanningen og ridelærerutdanningen foregår. NHS holder til i idylliske omgivelser i Østre Toten, om lag 10 mil nord for Oslo. Eiendommen inneholder en rekke flotte treningsfasiliteter og har plass til ca. 150 hester. NHS er en stiftelse som består av 16 nasjonale hesteorganisasjoner. NHS mottar årlig ca. 29 millioner kroner i støtte fra Norsk Rikstoto, som igjen kommer av inntektene fra spill på hest.

For mer informasjon, besøk www.nhest.no