Onsdagslunsj med mersmak

Skrevet av Birger Christensen,  13.09.2018
Artikkelbilde
Master Bloom. Foto Dansk Derby

Onsdag bør lunsjen inntas på Øvrevoll. Den menyen som serveres der, er av beste klasse. Eller hva sies om St Leger, Norsk Mesterskap for to- og treårige, samt det ærverdige Michelets Minneløp? Kanskje det beste programmet på en lunsj noen gang.

Det klassiske løpet St Leger er et soleklart høydepunkt. Vi hadde et lite håp om at tre Derbyvinnere skulle møtes, men Square de Luynes og Nordic Defense reiser til Stockholm neste helg. Dermed blir Master Bloom favoritt. Han vant Dansk Derby i stor stil, har fire strake seire og har passert millionen bare i år. Han har dog ikke møtt de aller beste importene, og formen har han holdt i lang tid. Learn By Heart ble treer i Norsk Derby, og I And I tror vi kan mer enn han har vist i år. Men det er selvsagt en god mulighet for Master Bloom, og Cathrine Erichsen vil i så fall ta sin tredje strake St Leger-seier.

Michelets Minneløp er en styrkeprøve av de sjeldne. Løpet ble avholdt for første gang i 1936. Michelet var kanskje den aller viktigste personen i oppstarten av Øvrevoll som galoppbane, men han døde tre år etter åpningen. Vi tror Somerville blir favoritt, men legger til at dette løpet har sett mange outsidere komme først i mål. Justin Case var toer i løpet i fjor, og han har levert tre gode hekkeløp. Har aldri vunnet et flatløp, men her er han skummel. Heavenly Spiced har vært annen og fjerde i Michelets, men har ikke vunnet siden Derbydagen i 2016. Kanskje er dette også en fin distanse for Smooth Escape og Dapple?

NM for toåringer har gledelig nok samlet hele 13 hester. Som i St Leger blir nok Cathrine Erichsen også her favoritt. Firepower var god i Skandinavisk Mesterskap, dog langt bak Ramone. Vi vinnertipper imidlertid Arigato. Avsluttet flott i debuten etter mye rot til å begynne med. På V5 nøyer vi oss med denne duoen. Men flere er lite startet, og hester som Lovetorun, Buckyboy, Erasmus og Macjack kan rekke helt frem om alt klaffer.

NM for treåringer tror vi blir en duell mellom New Man og Muy Sereno. Begge fikk fin bonus i Norsk Derby som de to beste norskoppdrettede hestene, et kjærkomment tilskudd. Sist gang de møttes før Derby var de jevne i mål, og det tror vi de kan være på ny. Theatricals Oscar og Cool as Ice er nærmest, tror vi. Starstruck har kun startet to ganger, og fremgangen sist var stor. Trolig ikke seier, men premie kjemper han om.

Som man vil forstå, er det bare å møte opp på Øvrevoll onsdag. God lunsj.