Ny lunsjomgang

Skrevet av Birger Christensen,  21.09.2018
Artikkelbilde
Duca di Como slo derbyvinneren over 1600 meter i juni. ©hesteguiden.com

Ikke før har vi overvært en sportslig interessant lunsjrunde på Øvrevoll, gjør vi oss klare for en ny omgang. Den siste runden hadde mange sportslige godbiter, men spillemessig var det svært favorittbetont.

Lunsjgaloppen kan du følge live på VGTV, klikk her

Fem favoritter og ingen store overraskelser gjorde at V4 og V5 ga henholdsvis ga 309 og 256 kroner.

Slik blir det ikke kommende onsdag. Det er langt færre holdepunkter i både V4 og V5, og vi er overbevist at begge spillene vil gi klart over firesifret utbetaling. Ikke utenkelig at det kan bli en riktig hyggelig bonus for noen få spillere.

Sportslig er det ikke like mye å glede seg over denne gang. Men undertegnede har hatt gleden av å ha mindre parter i noen få gode og flere hester langt unna eliten. Det er like spennende å være med i kretsen rundt en hest som starter uansett nivå, og gleden er stor om det blir suksess.

I første løp blir det spennende å se 2000 Guineas-vinneren Duca di Como til start. Kanskje er 1370 meter en veldig bra distanse for ham. Fart nok i kroppen har han i hvert fall, treåringer nyter godt av aldersvektlettelse når de starter mot eldre, og treåringer som Buddy Bob og Ginseng har vist at motstand fra eldre konkurrenter er til å leve med.

I V5-finalen møter vi ambisiøse amatørryttere som har lyst på ny klokke. Dette løpet er det tredje av totalt fem i klokkeserien. Emelie Gustafsson og Alina Øhgren har vunnet de to første løpene, nå er det gode sjanser for en av de norske rytterne. Sikkert er det at intet er avgjort etter onsdagens løp, og kanskje blir det som i fjor, da alt ble klart i det siste løpet. Torsdag 11. oktober og onsdag 17. oktober (årets siste lunsjdag) går de siste løpene i serien.

Etter løpene onsdag er søndag 7. oktober neste løpsdag på Øvrevoll. Sett et merke i almanakken for den datoen. Da er det Breeders, Terje Dahl Champion Hurdle, Auksjonsløpet, Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L) og kriteriet blant andre fine oppgjør. Det blir noe å glede seg til.