Knalldebut av Nouvelle Lune

Skrevet av Birger Christensen,  06.09.2018
Artikkelbilde
Nouvelle Lune ©hesteguiden.com

Den desidert beste prestasjonen på Øvrevoll torsdag sto debutanten Nouvelle Lune for. Toårshoppa imponerte alle, og Wido Neuroth kunne fortelle at neste start kunne bli i Tyskland.

 

Toårsløpet viste oss en debutant som strålte av klasse. Nouvelle Lune var helt suveren, mens Lovetorun også debuterte fint. Men Nouvelle Lune var i en egen klasse, og det kan bli morsomt å følge hoppa for Stall Perlen, samt far og sønn Neuroth.

- Dette er en flott type hest med en sterk tysk morslinje, som vi venter oss mye av. Det er mulig at vi drar til et auksjonsløp i Tyskland som er godt betalt, ellers møter vi gode hopper på Bro Park, berettet Wido.

- Det går litt opp og ned, derfor var det deilig å se denne debuten, berettet Bente Jordanger.

Jessy's Wonder ©hesteguiden.com

Årets andre hekkeløp innledet den første september-kvelden på Øvrevoll. Det var ventet at det skulle bli en duell mellom Jessy's Wonder og Justin Case. De to ble første og annen i Gøteborg, og samme rekkefølge fikk vi også nå. Jessy's Wonder vant til slutt sikkert, men det var spenning frem til siste hekk. Gode gamle Cincinnatus ble grei tredje. Niclas Loven red vinneren, og med så få hekkeløp som det er på en sesong, er hver seier viktig.

- Det var litt dramatikk tidlig i løpet, men det løste seg. Tempoet var litt høyt, og det gjorde at hoppingen ikke ble helt topp, sa Niklas.

- Vi kjøpte Jessy's Wonder fra Lennart Reuterskiold, og vi tror det vil bli en meget god hekkeløper. Kanskje tar vi med Champion Hurdle, men vi satser i hvert fall på hekkefinalen, sa Johan Persson, bror til trener Dennis.

DJ's Dream ©hesteguiden.com

DJ's Dream og Gobertier var mye betrodd i V65-1. Det var ikke så rart, for duoen var klart best. Grunnen til at noen tvilte, var det faktum at de sto med hver sin seier etter totalt 80 starter. Men rett distanse og ikke den hardeste motstanden ga DJ's Dream en enkel seier.

- Jeg vil ikke gi noen garanti, sa trener Dave Smith før start. Den løse banen på Derbylørdagen passet ikke, og nå var betingelsene perfekte. Vinzenz Schergen var rutinert og god rytter på vinneren.

Crossroad Blues ©hesteguiden.com

 

V65-2 ble et spennende løp mellom tre fine treårnger. Step's Divine ledet klart, men Crossroad Blues og Foxcatcher kom fort bakfra. Elione Chaves holdt Crossroad Blues i gang til en fin seier. Foxcatcher var sen å laste og sen fra start, men etterpå gikk det bra unna.

Dickie Dickens ©hesteguiden.com

- Vi skjerpet ham opp med fleksible blinkers, og det så ut til å gjøre susen, sa en fornøyd trener Are Hyldmo. Han vant også med Dickie Dickens, som vanlig i sanden fra start til mål. Banen sist passet ham ikke, men nå imponerte han med den tredje seieren på fire løp på sanden for året. For

Ticano ©hesteguiden.com

Elione Chaves tok like gjerne en seier til på strak arm. Det betød at Ticano ikke lengre er Maiden. Toer i løpet ble for øvrig Hello Trouble, som lagde vei i vellingen i duo- og trippelspillet. Hello Trouble var hele V65-spillets minst spilte hest.

- Det har vært en del utur med Ticano, men nå stemte det bra, sa Cathrine Erichsen. Hun kunne også fortelle at Master Bloom satser mot St Leger på Bro og Øvrevoll.

Reckless ©hesteguiden.com

Med to løp igjen på programmet hadde Chaves med sin trippel kommer a jour med Carlos Lopez, da begge sto med 17 seire i år. Ingen av dem vant i V65-5, selv om Chaves ikke var så langt unna med Dubai Next. Men pappa Dave Smith hadde vunnet med DJ's Dream tidligere på kvelden, og da kunne ikke datteren Tina være dårligere. I et løp hvor det ble store avstander tidlig i løpet, kunne Reckless og Alan Wallace avgjøre de siste 50 meterne. Den mye omtalte banen på Derbylørdagen passet ikke Reckless, men nå gikk alt så meget bedre.

Det er en drøy måned siden Girlforce One tok Durant-stallens siste seier. Men nå vant Girlforce One på ny, og for sikkerhets skyld sørget Story Minister for en dobbeltseier. Sistnevnte ledet lenge, men Kaia Ingolfsland avsluttet flott og sørget for en ny seier. Vi satser på at stallen til Yvonne kommer sterkt utover høsten.

- Hadde tro på mine to i dag, og det var deilig at det løsnet litt, sa en fornøyd trener.

Girlforce One ©hesteguiden.com