Jan-Erik red inn 512 000

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.09.2018
Artikkelbilde
Det var en stor kveld for familien Neuroth og Stall EOS fredag kveld. Også Niels Petersen og Oslo Racing Stables kunne feire nok en storløpsseier.

Festival of Swedish Racing åpnet på Bro Park fredag. Jan-Erik Neuroth var i flytsonen; han bokførte to første-, én andre- og én tredjeplass. I Innridne penger; 512 000 svenske kroner. Ingen dårlig dagsfasit for pappa Wido og Neuroth jr.

- Veldig moro. Og fint å kunne vise frem skandinavisk oppdrett på denne måten. Man kan få gode hester for en ganske billig penge, kommenterer Jan-Erik.

EOS-oppdrett
Hans vinnerhester var Dardenne (Breeders' Trophy Sprint, se Svensk Galopps bilde over) og Delacroix (Breeders' Trophy Mile), begge norsk oppdrett i regi av Stall EOS.
Dardenne vant etter en fin "slutrökare" for å si det på Bro Park-språket. Og Delacroix prikket starten og holdt heroisk helt inn.

Ramone den tøffe veien
Per-Anders Gråberg og storfavoritten Ramone måtte gå den tøffe veien i Breeders' Trophy Juvenile. Fra startspor 14 satset P-A offensivt og lot silkeløp være silkeløp. Ramone merket kjøret, men holdt imponerende inn til seier nummer fire og 400 000 inn på konto til norske Oslo Racing Stables.
Candyflower og Jan-Erik Neuroth, til 32 ganger pengene, kom flyvende, men en hals for sent. - Hun gikk et veldig godt løp. Vi lå godt an i svingen, men det ble for stor luke, og jeg måtte gå rundt de fire-fem foran. Vi tapte nok en tre-fire lengder, men Ramone var sterk igjen, ingen tvil om det. Jeg er også godt fornøyd med 2-årige Deadline Day som var tredje etter to gode; American Eagle til Julian McLaren og She's Shameless til Lars Kelp. Deadline Day løp veldig urutinert, gikk og bytta bein og var av og på bittet. Dette blir en fin hest, sier Jan-Erik til Equus.

* Også Per-Anders Gråberg vant to løp på Bro fredag. Han red inn 538 000 kroner og har nå grepet med 44 førsteplasser i Sverige i år. Elione Chaves og Carlos Lopez har 38 hver.

* Det regnet mye over Bro Park på slutten av fredagens løpsdag. Vi kommer tilbake med info om baneforholdene