Høsten er på plass

Skrevet av Birger Christensen,  03.09.2018
Artikkelbilde
Jessy's Wonder og Justin Case. Foto Svensk Galopp

Den fantastiske Derbydagen er historie. Ja, hele Derbyhelgen var positiv med løp og auksjon på lørdagen. Vi fikk se en rekke strålende vinnere søndag, hvor Square de Luynes var en helt suveren Derbyvinner. Som Our Last Summer i 2016 og High as a Kite i 2017 trakk Square de Lyunes startboks nummer 9. Det hadde også Niels Petersens første Derbyvinner, Go Go Gadget i 2010. Så får vi se hvem som får det startnummeret neste år.

Med 12 løpsdager igjen, kan det være passende å kikke litt på striden om noen av championatene. Carlos Lopez har fire titler på rad og fem totalt. Han leder også i år, men forspranget er ikke like stort som det pleier. Etter seks seire på den svenske Derbydagen og fire på den danske, ble Carlos uten vinst på Øvrevoll sist søndag. Hans ni ritt ga seks annenplasser (!) og en tredje, og uten seier løp hans hester inn nesten 550 000. Elione Chaves vant to seire mot slutten av Derbydagen, mens Jan-Erik Neuroth vant to løp tidligere på dagen. I nevnte rekkefølge er seierstallet 17-14-13, så litt spenning finnes jo.

 

At Niels Petersen tar sin åttende strake trenertittel, er ingenting å lure på. Ingen har vunnet åtte på rad før, men totalt er det litt igjen til Wido Neuroth, Arnfinn Lund, Terje Dahl og Ole Svartshoel. Bak Niels har Wido Neuroth og Yvonne Durant passert millionen, et tall som Are Hyldmo og Cathrine Erichsen passerer i løpet av september. Annike Bye Hansen har også en grei mulighet til å nå syvsifret.

 

Willa Synøve Schou tok sin fjerde seier for året med My Cup of Tea på Derbydagen. Det er kun Susanne Lyseng og Alina Øhgren av de øvrige med mer enn en gevinst. Vi tror at tittelen står mellom disse tre, men vinner Willa et par løp til, er det nok avgjort.

 

Torsdagen byr ellers på hekkeløp, hvor vi tror det står mellom Jessy's Wonder og Justin Case. Førstnevnte var med i striden om Derbyseier i fjor, mens Justin Case tok sin første seier sist han var i Gøteborg. Dette kan være to hekkeløpere i skandinavisk topp fremover.

 

Ellers er det et toårsløp med syv av ni debutanter. Her skal vi følge godt med for om mulig å finne gode objekter til senere starter.