High as a Kite imponerte i Stockholm

Skrevet av Frode Gjesdal, Equus,  24.09.2018
Artikkelbilde
High As A Kite slo mer rutinerte hopper på Bro Park.

Fjorårets historiske Derby-vinner High As A Kite vokste for alvor inn i den skandinaviske hoppe-eliten på Bro Park søndag. 

300 000 var førstepremien da 4-åringen satte til veggs mer rutinerte hopper på Bro Park, søndag ettermiddag. Trener Jan Bjørdal hadde for anledningen hyret inn toppjockeyen Rafael Schistl.

- Jeg må berømme jockeyen. Han ga virkelig High As A Kite en «kremreise». Det har vært en del stang ut denne sesongen, så det var godt å ha marginene på sin side.

- Formen har egentlig vært bra hele sesongen, men det har buttet litt i avgjørende øyeblikk.

High As A Kite ble førstesidestoff da hun som første hest i historien vant Derby med kvinnelig jockey. Seieren søndag sendte hestens nettoinntekt opp i rundt 2,1 millioner kroner.

Om fjorårets Derby-vinner var god, var ikke Derby-vinneren fra 2016 - Our Last Summer - noe dårligere i Stockholm cup. Rafael Schistl ga marsjordre direkte, og på det meste var avstanden ned til feltet 40 meter. Til slutt takket en USA-fødte 100-handicaperen Thundering Blue for en sparsom reise ved railen. Han avgjorde sikkert foran Crowned Eagle, som i likhet med vinneren er eid og trent i England. 

Førstepremien i Stockholm cup var 800 000, og Our Last Summer fikk 150 000 for sin tredjeplass. 

Vi fikk med oss tre seire hjem til Norge søndag. Både Buddy Bob (trent av Wido Neuroth og eid av Amici Racing) og Tinnitus (trent av Niels Petersen og eid av familien Einar Nagell-Erichsen) vant sine løp.