Gode sprintere holdt unna

Skrevet av Birger Christensen,  13.09.2018
Artikkelbilde
Pal O'Mine ©hesteguiden.com

Pal O'Mine og Fiftyshadesfreed tok seirene i de to første løpene på Øvrevoll torsdag. Førstnevnte vant sitt første gressløp i karrieren, mens Fiftyshadesfreed tok årets fjerde gevinst på Øvrevoll.

Pal O'Mine tok teten og ledet fra start til mål. Treårige Two Shots of Happy utfordret, og det ble knallhardt på streken. Kaia S Ingolfsland red et nytt flott på vinneren, og hun har utviklet seg mye denne sesongen. I fjor ble hun amatørchampion, om et år tror vi hun er en av Skandinavias fremste lærlinger.

- Sykdommen på stallen ser endelig ut til å ha sluppet taket. Det var utrolig gøy å se Pal O'Mine vinne på gresset, og jeg heiet sammen med eierne, sa Tina Smith. Pal O'Mine er for øvrig den siste vinneren Arnfinn Lund trente.

Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

 Fiftyshadesfreed er blitt en skikkelig Øvrevoll-ekspert. Torsdag vant han suverent, og det var den fjerde seieren for sesongen på vår galoppbane. Martin Rodriguez satt stille til det gjensto 200 meter, deretter var det fort avgjort. Motstanden var hard, men Lennart Jarvens øyensten var bare best. Formtallet nærmer seg 90, imponerende.

- Han er en kompis, som jeg trives godt med. Får hjelp av Martin Rodriguez, mens jeg før dro nytte av Trond Jørgensen. Det er to gentlemen, sa Lennart Jarven, også en gentleman.

Swedish Dream var god toer etter en fin avslutning.

Smooth Escape  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Smooth Escape lot stallkameraten Twisted lede til hestene skulle inn i siste sving. Da overtok Smooth Escape, som med Anna Pilroth på ryggen holdt sikkert unna for Cape Hollow. Smooth Escape skal onsdag ut i Michelets Minneløp, etter denne innsatsen er hun en spennende start der. Gina Mathisen kunne bokføre årets tredje seier for Smooth Escape.

Princess Jessica ©hesteguiden.com

Princess Jessica hadde ikke gjort så mange glad så langt i karrieren. Men nå var det dags. Blinkers på og rett i tet, og der ble hun til mål var passert. Two Times var den eneste som var i nærheten da målstreken ble passert.

- Hun ble nummer to i den første starten for meg i Gøteborg. Hun har ingen speed, men står distansen og taktikken var riktig. Tror det kan bli en veldig nyttig hoppe på litt sikt, sa Hallvard Soma om hesten som Sandro De Paiva red et fint løp på.

Otama Mareld ©hesteguiden.com

Femte løp ble et underlig løp. På lørdagen i Derbyhelgen var Otama Mareld nesten 13 sekunder bak Eddie Riff i mål. Torsdag var hun først i kamp med Mina's Tirith og Youessey. De tre hadde gått 76 løp uten å vinne, men nå klarte Emilie Gustafsson å få Otama Mareld først i mål. Marie Lustig trener vinneren, og da gikk sikkert turen over Hallandsåsen raskt hjem.

Mestre dos Magos ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Mestre dos Magos var tilbake i trening hos Annike Bye Hansen. Den gamle storjockeyen Pascolina da Costa rir hesten daglig i trening, og hun var godt fornøyd med rittet til Alan Wallace

- Hadde nok ventet litt med å gå til tet, men når det blir seier, er det greit, sa Pasco.

Miltonia ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Miltonia misset forrige torsdag, men var nå tilbake som en vinner. Sandro de Paiva kom bakfra med vinneren og nådde frem. Dermed ble han kveldens dobbeltvinner.

- Et lite forvandlingsnummer. Før ruste hun av gårde, nå kommer hun som en vind bakfra, konstaterte Are Hyldmo.

For syvende gang i år ble det jackpot i V65-spillet. Fem rette ble belønnet med nesten 12 tusenlapper.

Jackpot blir overført til Jarlsberg 14. september, da Øvrevoll ikke har flere V65-omganger i år.