Emilie Finckenhagen vant løp i USA

Skrevet av Thea Hofossæter, NoARK,  11.09.2018
Artikkelbilde

Det ble enkel seier til Emilie Finckenhagen på Parx galoppbane i Pennsylvania, i ett av de to siste Fegentri World Cup of Nations-løpene som ble ridd i USA.

Sist uke gikk ett Fegentri World Cup of Nations-løp av stabelen på Øvrevoll, hvor Vinzenz Schiergen fra Tyskland stakk av med seieren på DJ's Dream. Emilie Finckenhagen tok en fin andreplass for Norge i dette løpet, og dagen etter tok hun turen til USAs østkyst, hvor de siste løpene i serien skulle ris.

Dessverre ble løpene i USA amputert på grunn av mye regn, med flere strykninger, flytting av løp fra sand til dirt, og ett løp ble avlyst. Det var derfor kun fire hester til start i søndagens løp, hvor Emilie Finckenhagen og hesten Arch Contender tok en enkel seier for Norge på den bløte sandbanen.

Tyskland ledet Fegentri World Cup of Nations-serien før det siste løpet skulle ris på banen Delaware Park. Her ble det derimot fransk favorittseier, foran Tyskland som red nestfavoritten, mens Emilie tok en fin tredjeplass for Norge på en mindre betrodd hest.

Med de gode resultatene i Norge og USA, tok Norge en flott andreplass i årets World Cup of Nations-serie. Tyskland gikk av med totalseieren i år. Norge har en god statistikk i serien, da vi vant i 2015 og 2017, mens vi ble nummer to i 2016 og nå i 2018.