Tro tjener fyller 50

Skrevet av Birger Christensen,  21.10.2018
Artikkelbilde
Lisette Olai-Olssen fyller 50 år, her med Onkel Blaa

Lisette Olai-Olssen er en av galoppsportens tro tjenere. Torsdag 25. oktober fyller hun 50, og vi gratulerer så mye. Hun har erfaring både som jockey og trener, og utallige er de timene Lisette har lagt ned på stallen. I helgen var Hallvard Soma på Newmarket for å handle inn noen nykommere, og da var det selvsagt Lisette som styrte butikken.

- Faren min likte å gå på Øvrevoll, og jeg syntes det var gøy å være med. Dessuten var jeg på rideleir hos Knut V Rimstad fra jeg var seks år, og der traff jeg Roy Arne Kvisla, Bendik Bø og Rune Haugen. En dag spurte Pål J Nordbye om jeg hadde lyst til å leie en hest til løp, og dermed var det gjort. Siden har Øvrevoll vært en viktig del av livet.

Det første løpet Lisette vant på Øvrevoll, var i april 1987 med Queen's Music. Totalt ble det 17 seire på hesteryggen.

- Aller best husker jeg nok at jeg fikk ri Pay the Fare da jeg var lærling. "Larviks-ekspressen", som Pay the Fare ble kalt, vant med Lisette på målfoto foran Toll Bar og Line Ahlstrøm. Hun slo flere av toppene på foto, litt rart å tenke på, tenker hun i ettertid.

Siden tok hun ut lisens som trener, hvor hun er sterkt knyttet til Onkel Blaa. Han begynte karrieren med fire uplasserte, før han høsten 2002 tok seks strake seire. Onkel Blaa er den eneste hesten på Øvrevoll som har vunnet løp ti år på rad, og totalt vant han 20 løp. Seieren med Fighting Spirit i Lyches Minneløp er også et fint minne.

Om løpene torsdag, hvor stallen har et tosifret antall hester til start, har Lisette, assistert av Hallvard fra England, følgende tanker om torsdagens sjanser i V5/V4

- Tror mest på Princess Jessica i 6.løp, men Heavenly Spiced og Phoenix Dancer kan forsvare en plass på linjen. I løp 7 tror vi veldig mye på Rock Dancer. Setter Swim With Sunbelt foran Final Episode i løp 8. I løp 9 har vi tro på Callaway of Course. Sin egen Nordlys mener hun kan gjøre det bra om han legger godviljen til, står ok til i løpet.

For øvrig gjør vi oppmerksom på at første løp starter allerede kl 15.05. Det er hekkeløp på menyen, og amatørene kjemper om Hestesport Cup. Gode toåringer får vi også se, så det blir noe for enhver smak. Vel møtt.