Tinas og Kaias store dag

Skrevet av Birger Christensen,  11.10.2018
Artikkelbilde
IKC Fiction ©hesteguiden.com

Tina Smith hadde fem hester til start på Øvrevoll torsdag. Det ble en minnerik dag. Seier med Deecider ble fulgt opp av en dobbel med IKC Fiction og Pal O'Mine. Prometheus fulgte opp en fin annenplass, før Reckless ikke rakk helt frem. Kaia hadde kun ett ritt da femte løp startet, men da slo hun til med en strak trippel. Flott levert. Yvonne Durant og Alan Wallace kunne også glede seg over en flott ettermiddag.

- IKC Fiction er på gang. Fleksible blinkers er et pluss, og han avsluttet storveis. Jeg heiet på begge og syntes det var moro med en dobbel. IKC Fiction startet sesongen med tre strake, og nå håper jeg på en flott høst, sa Tina. Alan Wallace red et velberegnet ritt på vinneren.

Mustajjid ©hesteguiden.com

Det første løpet i V5 ga seier til Mustajjid etter en sterk finish av Jan-Erik Neuroth. Mestre dos Magos gikk et fint løp, og gledelig var det også å se Fleckenzen i fint slag.

- Mustajjid er en hest som trives klart best på sandbanen. Derfor blir det ikke så mange starter på sommeren, men tre seire og en annen på fire starter er bra. Nå stiger formtallet, men det kan kanskje bli en seier til i år, antydet trener Wido Neuroth.

Deecider ©hesteguiden.com

Maidenløpet, som innledet løpsdagen, ga seier til Deecider. - Vi fikk ham fra stallen til Yvonne Durant. Var litt usikre på underlaget, men det fungerte jo fint. Var glad for strykningene, for han skal helst gå i mindre felt. Deecider går distanser fra 1100 til 2400 meter, så han er veldig anvendelig, sa Tina Smith. Alan Wallace red et fint løp på vinneren.

Royal Starlight ©hesteguiden.com

I amatørenes klokkeløp tok Royal Starlight og Mina Haug en fin seier. Nathalie Mortensen, som eier vinneren, var positiv på forhånd. Mina red til tet en runde til mål, og deretter var hun aldri hardt truet.

- Han er min favoritt, er ærlig og svarer opp, berettet Mina. Hun har ridd i begge seiersløpene, så det er et samspilt par.

- Dette var gledelig. Mina får fart på ham og får ham til å vise det han gjør i trening, sa Nathalie.

I klokkekampen gikk Willa Synøve M Schou til tet før det siste løpet. Av de rytterne som rir i finalen, er det ti poeng ned til Camilla Graver og Jana Kolackova. De rir henholdsvis Callaway of Course og Stogas Fairytale. Willa har Eddie Riff som makker.

Story Minister ©hesteguiden.com

Dobbeltseieren til Yvonne og Kaia kom med Story Minster og Cape Hollow. Førstnevnte ledet hele veien og holdt unna, mens Cape Hollow lå langt bak, men Kaia timet farten fint.

- Kaia har litt å slipe på, men det er ingen tvil om at hun kan nå langt. Story Minister liker jeg godt, og neste år kan han være en sprinter blant de bedre på banen.

I løpet etter ble det langt frem til Princess Jessica, men det hadde gått for fort der fremme.

Cape Hollow ©hesteguiden.com

Buffalo Soldier var favoritt i V4-finalen. Han lå langt bak, men nok en gang bedømte Kaia tempoet strålende. Sammen med Chachapoya hentet de igjen mange lengder. Annie de Mora opplever at Buffalo Soldier er i sitt livs form, og det er veldig hyggelig

Wido Neuroth vant V5-1. Men de andre seks løpene ble vunnet av kvinnelige trenere. Girl Power!

Buffalo Soldier ©hesteguiden.com