Storløpene står i kø

Skrevet av Birger Christensen,  02.10.2018
Artikkelbilde
Snake Lake. Foto Svensk Galopp

Søndag er det stordag på Øvrevoll. To Breeders Prize-løp, Terje Dahl Champion Hurdle, Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L), Auksjonsløp og kriteriet for toåringene og kvinnelige Fegentri-ryttere. Ikke rart at vii gleder oss.

Breeders Prize Classic over 1980 meter og Breeders Prize Sprint over 1370 meter er to velbetalte løp for treåringene. De 12 høyst rangerte før starterklæring er trent i Danmark eller Sverige, og det kan fort gå som i fjor. Da vant Sandtastic og Stormy Ocean de to oppgjørene, begge i svensk trening. I sistnevnte seiersløp var det mye dramatikk, da både Mikklus Makklus og Silent Storm ble bortvist fra start.

 

Vi ser på Classic-løpet først, som betaler drøyt 480 000 til vinneren. Noen av de skarpeste utlendingene forsvant, men vi tipper likevel svensk seier. Vanja Sandrup trener Snake Lake, og han er den mestvinnende hesten i Sverige i år. Han er alltid god i storløp, Snake Lake, og vi tror på seier. Gemstone kan bli verst imot, men det varierer fra suverene seire til en plass i de bakre rekker. Vi tror New Man kan bli beste norske, men Step's Divine er nok minst like bra på sitt beste.

I Breeders Prize Sprint kan det fort bli dansk seier. Duoen Tante Tove og Bijou er våre valg, og vi tror seieren går ut av landet. Beste norske håp mener vi er Appelé Amour, som ofte byr på fine avslutninger. Vi føler at det er større forskjell i sprinten mellom de beste, og det ser ikke ut som om det skal komme en skrell.

Tattersalls Norsk Kriterium er et løp vi gleder oss til. Vi synes at prestasjonene til Nouvelle Lune og Privilegiado var av en slik klasse, at vi tenkte eliteklasse. Det er helt sikkert mange andre flotte unghester blant de øvrige, men vi tror på nevnte duo.

I Norsk Mesterskap var trioen Lovetorun, Firepower og Arigato ute mot hverandre. Førstnevnte vant, og det blir nok jevnt igjen. Men det var imponerende av Arigato å kun være slått med en lengde etter stort tap i svingen. Tre hester rundt på trippel ser sannsynlig ut, men gir neppe den helt store oddsen.

Terje Dahl Champion Hurdle er det største av de to hekkeløpene søndag. Det er dessverre små felter i begge oppgjørene, men bedre enn sist søndag da to hekkeløp på Gøteborg hadde fire hester i hvert løp. Løpene blir svært viktige i championatstriden over hekkene. Går Somerville og Justin Case opp mot sitt beste, er nok de to de beste kortene.

Listedløpet Norsk Jockeyklubs Sprintløp åpner dagen. I fjor vant Backcountry i en tøff strid mot Captain America. Siden har Backcountry levert flotte prestasjoner, men dette løpet ser åpent ut. Kanskje var seieren til Tinnitus forrige søndag et tegn på at formen er på gang igjen.

Ellers møter Willa Schou og Emilie Finckenhagen ryttere fra Sverige, Frankrike, Italia, Belgia, Sveits og Tyskland i Fegentriløpet. Tet fra start til mål for Willa er vårt tips i løpet.

16.05 går Prix de l'Arc de Triomphe i Paris. Det løpet kan du se på Øvrevoll på en løpsdag som sportslig bare overgås av Derbydagen. Vel møtt.