Stille storm i Zahara

Skrevet av Birger Christensen,  17.10.2018
Artikkelbilde
Zahara ©hesteguiden.com

Silent Storm og Zahara tok de to største løpene på Øvrevoll onsdag. De vant henholdsvis Fearnleyløpet og Norsk Oaks.

Norsk Oaks endte i en sterk seier til den flotte hoppa Zahara. Hun lå fint fremme hele veien, og Lea og Ginseng måtte nøye seg med plassene nærmest vinneren.

- Zahara er en hest som har vært litt sent utviklet. Hun likte nok litt svikt i banen, og jeg tror det kommer til å bli et litt spennende år i 2019, sa Jan-Erik Neuroth.

- Har funnet ut etter hvert at Zahara nok er best på gress. Det har ikke helt gått etter planen på Jägersro, men dette var gledelig. Hun kan nok gå distanser mellom 1800 og 2400 meter, mente Wido Neuroth.

Silent Storm ©hesteguiden.com

- Jeg var glad da jeg så at banen var myk. Silent Storm liker seg med svikt i banen. Det er stort for meg å vinne Fearnleyløpet, sa Gina Mathisen, som også vant med Black Million og fikk en annenplass med Perfect Illusion. Jacob Johansen red et meget godt løp på Silent Storm, og Gina har godt og vel passert 600 000 kroner til stallen i Andebu.

Royal Starlight ©hesteguiden.com

Amatørløpet ga den andre strake seieren til Royal Starlight, som Sofia Presits red et fint løp på. Camilla Graver kjempet Callaway of Course inn til en flott annenplass, og det holdt nesten til ny klokke. Men på de siste meterne knep Willa Synøve M Schou femteplassen med Eddie Riff, og dermed sikret hun seg klokka. Willa fikk 40 poeng mens Camilla endte på 38.

Rock Dancer ©hesteguiden.com

V4-2 så ut som et åpent oppgjør, og det endte med seier til sistevalget Rock Dancer med dyktige Ulrika Holmqvist på ryggen.

- Var litt usikker på hvordan han ville takle banen, men det gikk jo bra. Fikk en stygg skade på transporten til Gøteborg i sommer, men nå ser alt ut til å være i orden. Han går bra på sand også, så sesongen er ikke over, sa en fornøyd trener Hallvard Soma som skulle rekke flyet til salgene i Newmarket.

Black Million ©hesteguiden.com

Black Million ble stor favoritt i V4-3. Hun innfridde da også med en sikker seier etter at Emmy's Lane hadde ledet et stykke.

- Dette var fortjent. Black Million har hatt mye uflaks i år med startmiss og drøye svinger. Nå stemte alt, og da ble det seier, sa trener Gina Mathisen. Anna Pilroth red et fint ritt på vinneren.

Lakota Legend. ©hesteguiden.com

V4-4 og V5-1 endte med sikker seier til Lagota Legend. Per-Anders Gråberg timet løpet flott, og seieren ble grei.

- Nå ble jeg skikkelig glad. Lakota Legend har utviklet seg fint, sa Isidro Vergara om hesten etter den andre strake seieren og den tredje totalt i år. At det er snakk om eget oppdrett, gjorde ikke gleden mindre.

Buckybabe ©hesteguiden.com

I Øvrevoll Hesteeierforenings Vandrepokal endte det i en litt overraskende seier til Buckybabe. Morten Buck prøvde å selge henne, men angrer nok ikke nå på at det ikke ble noe salg.

- Jeg skal innrømme at jeg er litt overrasket, men når det går den positive veien, er det bare greit. En takk til Sergio Alonso, som har jobbet godt med Buckybabe, sa trener Cathrine Erichsen. Elione Chaves var fornøyd sjåfør i løpet.

Wishformore ©hesteguiden.com

At Niels Petersen og Wido Neuroth har en bråte med flotte unghester, visste vi. Onsdag debuterte Wishformore på en overbevisende måte, mens Appel Cherie var god toer. Dermed fikk også Carlos Lopez med seg en seier før dagen var omme.

- Han er bror til Suspicious Mind og var en hest vi ønsket oss. Han blir spennende fremover, antydet Niels Peteren.

Stevnet ble kraftig forsinket på grunn av uteblivende ambulanse. Men når løpene endelig kom i gang, ble det en riktig fin løpsdag.