Remy Nilson ny ressurs i norsk trav- og galoppsport

Skrevet av Magne Engebretsen,  24.10.2018
Artikkelbilde
Harald Dørum (til høyre) kan glede seg over at Remy Nilson skal hjelpe DNT/NJ og NR. (Foto: Hesteguiden.com)

Han var med på å gjøre Legolas og Järvsöfaks til firbente superstjerner. Han var med på å gjøre V75 til spillet i Sverige med størst omsetning. Og han var med på å bygge den svenske utgaven av Norsk Rikstoto, ATG, til et av verdens mest suksessrike spillselskap. Nå skal han hjelpe og inspirere Norsk Rikstoto, Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub. 

Det er i kjølvannet av Gambit-rapporten og arbeidet med den fremtidige produkt-, profilering- og markedsføringsstrategien for Norsk Rikstoto at Remy Nilson er engasjert for å hjelpe norsk trav- og galoppsport. Engasjementet er midlertidig og løper for en periode inntil stillingen som direktør for markedskommunikasjon og samfunnskontakt er besatt - dog ikke lengre enn 30. juni 2019.

Som et resultat av arbeidet med de nye strategiene har styret i Norsk Rikstoto blinket ut tre satsingsområder:

1. Tilbake til banen
2. Veien til V75
3. Sosiale medier


Disse satsingsområdene har en viktig faktor felles: Spillselskapet Norsk Rikstoto og sportens aktive gjennom Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyklub må jobbe tett sammen for å lykkes. Det er i denne satsingen at Remy Nilson skal bidra med sin kunnskap:
- Jeg har levd og åndet for både sporten og spillet i 30 år. Da jeg ble spurt om å ta en rolle i dette viktige arbeidet, så trengte jeg ikke lang betenkningstid. Svært mye er bra i Norge, og Norsk Rikstoto har gjort en meget god jobb i et tøft marked, så utgangspunktet er godt, kommenterer Remy Nilson – som tar sikte på å være i Norge en eller to dager i uken.

Katalysator
Remy Nilson var med på å bygge trav til en folkesport i Sverige. Han var med på å gjøre superstjerner av hester som Legolas og Järvsöfaks – og han var med på å gjøre V75 til Sveriges største spillprodukt. Han var også mannen bak den svenske modellen av Lyntoto, Harry Boy. Han håper å kunne bidra med viktig erfaring når Rikstoto, DNT og NJ nå skal lokke publikum tilbake til banene – og kundene til å spille V75:
- Jeg skal ikke ha eierskap til de satsingene som nå står for tur, men jeg vil gjerne være en katalysator som kan være med på å få ting til å skje. Jeg elsker å operere i farvannet mellom sport og spill, og jeg føler at det er stor entusiasme knyttet til de tre hovedsatsingene Norsk Rikstoto og sporten har samlet seg om, forteller mannen med en rekke roller i svensk næringsliv og som til daglig er operativ partner i et mediaselskap, styremedlem i blant annet Rally Sverige, Nordiska Travmuseet og engasjert i det svenske basketballforbundet.

Glede på norsk side
Fra Det Norske Travselskap er det Per Dag Hole som holder i taktpinnen hva gjelder å lokke publikum tilbake til banene. Han hadde et «oppstartsmøte» med utvalgte daglige ledere onsdag denne uken, og han er glad for å få Remy Nilson med på laget:
- Han har en enorm erfaring og vet hva dette dreier seg om. Han vil helt sikkert bli en meget viktig ressurs, sier han.
- Remy Nilsson nyter stor tillit. Han blir meget viktig å ha med på laget, sier Øvrevolls direktør Thomas Gjelsås.
- Det var kort vei fra idè til handling da Remy Nilsons navn kom opp. Jeg har store forventninger til hva han kan bidra med i den jobben som skal gjøres framover for å få flere til å gå på trav- og galoppbanen, spille på hest og være med på å spre sport og spill i enda større grad via sosiale medier, sier Norsk Rikstotos administrerende direktør, Harald Dørum.