Nyhetsbrev

Skrevet av Thomas Gjelsås,  25.10.2018
Artikkelbilde
Rekruttering er en fanesak for norsk galoppsport. Her ser dere Trond Jørgensen i aksjon på vår stand under Kingsland Oslo Horse Show.

 

Årets sesong går mot slutten, men vi har en måned igjen og fortsatt mange spennende løp å glede oss til. Det har vært en meget innholdsrik og spennende sesong så langt, med som vanlig sterke resultater for våre norske hester og aktive.

Mange er nå på jakt etter nye hester for å forsterke stallen før 2019. Vi ser at det handles på norske hender ute på auksjonene og det gleder oss stort. I tillegg har Øvrevoll Galopp lansert en andelshest som skal selges ut i 50 andeler. Dette er et tiltak vi gjør for å bidra til rekruttering og samtidig synliggjøre den gleden det er å være hesteeier. Vi slår et slag for andelslag og det å eie hest sammen. Som en del sier: Delt glede, dobbelt glede. Vi har nå gitt trenerne mulighet til å søke for å få trene hesten, og om ikke lenge vil en utvalgt gruppe presentere hvem som vil få ansvaret for andelshesten. Det store målet er å delta i Norsk Derby 2020.

Vi har de siste månedene hatt flere tiltak under rekruttering mot ungdom. Vi kommer til å ha et sterkt fokus på dette fremover og tilvekst til sporten er ekstremt viktig. For kort tid siden var vi tilstede med stand under Kingsland Oslo Horse Show. Denne hestefesten tiltrekker seg et stort publikum fra hele Norge og det var stor interesse for å prøve våre treningshester Askepot II og Stratos. Vi takker alle frivillige som bidro til at dette ble en suksess.

Første helg i oktober deltok galoppsporten på en ungdomssamling på Starum sammen med travet og ryttersporten. Her ble det gjennomført et program med ulike temaer og tilbakemeldingene var veldig positive. Vi har også gjennomført det siste av tre fullbookede kurs med jockeylegenden Fredrik Johansson. Sportsavdelingen har lagt ned mye arbeid i disse tiltakene og det har gitt god oppslutning.

Om ikke lenge vil vi invitere til et åpent møte rundt rekruttering, og etter løpene torsdag 1. november arrangeres det «Movie Night» i Derbystuen. Dette blir et rusfritt arrangement med servering av pizza og brus.

Derbystuen var også arena for et åpent møte rundt norsk oppdrett nylig. Rundt 40 fremmøtte diskuterte både status, fremtid og muligheter. Årets auksjon ga heldigvis mersmak og Knut Arnesen har nå fått på plass en ny avlshingst gjennom Evasive. Han blir et meget spennende tilskudd, og det er viktig å rekruttere nye eiere til å "satse norsk".

Når vi snakker om rekruttering er det naturlig å gå over til tema «publikum til banen». På Øvrevoll har vi jobbet målrettet i lang tid og tatt mange grep for å både forsterke våre arrangement og samtidig tenke nytt for å trekke mer publikum til banen. Gjennom vår fem års plan «Øvrevoll22» har vi mange høye mål og vår visjon «vi skal gjøre nordmenn hekta på galopp» gir oss mye å strekke oss etter. Vi er godt i gang og lover at det hele tiden skal være fremdrift i dette arbeidet.

Da er det også gledelig at svenske Remy Nilsson har takket ja til å hjelpe norsk trav- og galoppsport. Han var med på å gjøre Legolas og Järvsöfaks til firbente superstjerner, og han var med på å gjøre V75 til spillet i Sverige med størst omsetning. Han har vært med å bygge ATG til et av verdens mest suksessrike spillselskap, og nå skal han hjelpe og inspirere Norsk Jockeyklub, Det Norske Travselskap og Norsk Rikstoto. Remy skal jobbe sammen med oss rundt de tre viktige områdene: tilbake til banen, veien til V75 og sosiale medier. Dette ser vi frem til.

Norsk Rikstoto har tatt flere grep rundt ansvarlighet og ved nyttår ble det nye krav til registrering av spill. Dette har ført til en nedgang i omsetning spesielt i kommisjonærleddet. Samtidig øker andelen av spill som kanaliseres gjennom digitale plattformer og her har NR ingen provisjonskostander knyttet til omsetning. Det er hyggelige nyheter at kommersiell direktør i Norsk Rikstoto under årets «Spilleansvarlighetskonferanse» kunne konstatere at Norge er verdensledende på ansvarlighet innenfor segmentet som tilbyr spill på hest.

For Øvrevoll er det viktig at vi er nøye med hvordan pengesekken fordeles i fremtiden. Vi er svært opptatt av å øke egne inntekter og samtidig sørge for å drive kostnadseffektivt slik at mest mulig kommer tilbake til formålet. Vi har tatt mange kostnadskutt og dette året har vi hatt en stor økning av inntekter rundt partnerskap og arrangement. Vi er meget fornøyd med den utviklingen som skjer på dette området. Det er en fanesak for oss at vi hele tiden skal forsøke å ha et godt premienivå og forbedre utbetalingene til eiere og aktive.

På Øvrevoll søker vi nå etter driftssjef. Snart får vi en ny person på laget som skal ha ansvar for hele anlegget, inkludert bygningsmasse og maskinpark. Driftssjefen vil også ha ansvar for vårt team med bane- og sesongarbeidere. René Naustdal vil få ansvar for gress- og sandbanen og vil være et ekstra bindeledd mot trenere og aktive.

Nå skal vi gjennomføre resten av årets sesong med stil. Om ikke lenge vil vi komme med både smått og stort om hva som skal skje i månedene som kommer, og hvilke planer som er på gang for 2019.