Jane og Bijou i Breeders

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2018
Artikkelbilde
Jane ©hesteguiden.com

Det ble trippel til hjemmelaget i Breeders Prize Classic på Øvrevoll søndag. Litt overraskende vinner ble Jane, i trening hos Are Hyldmo og perfekt ridd av Manuel Martinez. Step’s Divine og New Man fulgte på, mens favorittene fra Sverige og Danmark kom lenger bak.

- Fikk Jane av Henrik Engblom, som hadde store problemer med henne i startboksen. Vi har brukt mye tid med nettopp det momentet, og det betalte seg. Selv om hun ikke sto så høyt i formtall, hadde jeg håp om en god innsats. Men seier var litt i overkant, sa en meget fornøyd trener Are Hyldmo. Sist han vant Breeders, var med Dickie Dickens til 23 ganger pengene. Nå ga Jane 16 ganger innsatsen tilbake.

Oppdretter av Jane er Henrik Engblom, som gledet seg stort over seieren.

Bijou ©hesteguiden.com

Bijou var løsningen på Breeders Prize Sprint. Ella Fitz utfordret, men Carlos Lopez holdt unna. Trener Hanne Bechmann har skrevet seg inn i historiebøkene. Trioen La Isleta, Iccecolt og Reflection, den seneste i 1992, trente Hanne til Derbyseier på Øvrevoll. Hun er den eneste danske treneren siden 1962 som har vunnet Norsk Derby.

- Det var deilig. Bijou gikk fint på Bro Park sist, og jeg hadde et håp. Carlos Lopez red et flott løp, en utrolig bra jockey. Neste start blir muligens i Mischa Kahns Minneløp, fortalte en fornøyd trener.

Privilegiado ©hesteguiden.com

Flotte toåringer

Både kriteriet og Auksjonsløpet gikk til Niels Petersen og Carlos Lopez. Norsk Kriterium ble som forventet en duell mellom Privilegiado og Nouvelle Lune. To flotte toåringer kjempet hardt mot mål, med Privilegiado som sterk vinner.

- Jeg håpet på seier, men hadde stor respekt for Widos hest. Carlos red et velberegnet ritt, og dette er utvilsomt en hest med stort potensial. Vi sikter mot Vinterfavoriternas på kort sikt og Derby på litt lengre, sa en fornøyd Niels Petersen.

Arigato ©hesteguiden.com

Auksjonsløpet for toåringene ga en velfortjent seier til Arigato. Bouboulina tok teten og viste fin fart, men på oppløpet sto det mellom Arigato og Firepower. Til slutt ble det seier til Arigato og Carlos Lopez.

- Han er grønn og egentlig ikke helt ferdig. Arigato vinner på klassen, og den er høy, konstaterte Carlos Lopez etter sin andre strake seier.

- Et stort talent, som jeg har høye tanker om til neste år. Tror vi pakker ham inn for sesongen, for dette er spennende, uttalte Niels.

Visiteur Du Pom ©hesteguiden.com

Den flotte løpsdagens første løp ble vunnet av overraskelsen Visiteur du Pom. Han fikk et fint løp bak lederen Pal O'Mine, som også var god som toer.

- Dette løpet ble helt perfekt for oss. Hadde på følelsen at de fleksible blinkersene ville fungere, og det ble helt supert, sa en meget glad jockey Anna Pilroth.

- Anna red et flott løp, og vi er takknemlige for at eierne har vært så tålmodige. Ble ikke ridd før i mars etter et halvannet års opphold. Dette var veldig gledelig, sa trener Tobias Hellgren.

The Kid ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

The Kid var toer i Breeders i fjor På samme dag i år ble det en flott seier. Per-Anders Gråberg red et velberegnet løp og tok seg forbi ledende Carolingian.

- Han har gått gode løp uten å slå helt til. Men han var bra toer sist, og det er hest som jeg tror kan utvikle seg videre, sa en fornøyd Niels Petersen.

Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

Fiftyshadesfreed har hatt en knallsesong i år. Fem seire, samtlige tatt på Øvrevoll, er den strålende fasiten for 2018. Dermed har han muligheten til å bli mestseirende hest på banen i år.

- Det har gått over all forventning. Jeg rir ham selv fem dager i uka, og vi trives i hop. Må skryte av Martin Rodriguez, som passer veldig bra som makker, sa Lennart Jarven. Lennart var også aktiv som utdeler av premiene i kriteriet, som representant for Tattersalls.

Chivas. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Chivas hadde ikke gjort så mange glade i år. Men i Breeders Consolation ble det en sikker seier. Den fjerde til Niels Petersen for dagen, og den andre til Per-Anders Gråberg.

DJ's Dream ©hesteguiden.com

Willa Synøve M Schou hadde et flott oppsitt på DJ's Dream i Fegentri-løpet. Den oppgaven forvaltet hun godt på hoppa som har 900 meter gress som sin livrett. Med syv amatørløp igjen er det ingen tvil om at Willa er favoritt til å ta årets amatørchampionat 2018.

Somerville ©hesteguiden.com

To hekkeløp avsluttet den flotte løpsdagen. I Terje Dahl Champion Hurdle ble det favorittseier til den herlige 11-åringen Somerville. Etter tre rake seire på flatt, inkludert Michelets Minneløp, ble det nå gevinst over hekkene.

- En veldig sterk og sunn hest, som imponerer meg. For øvrig var det sterkt av Christopher Roberts å ri ham så bra i første forsøk, han er ikke så lett å håndtere, sa trener Niels Petersen. Fem seire på åtte løp med hester til start, det er solide tall.

 Anna Pilroth og Tobias Hellgren innledet dagen med seier, og med Hightower avsluttet de dagen med seieren i hekkeløpsserien. Det ble en flott fight mot Spirit River, og det skilte ikke mye i mål.

Hightower ©hesteguiden.com