Hvem tar titlene?

Skrevet av Birger Christensen,  29.10.2018
Artikkelbilde
New Man

Med fire løpsdager igjen kaster vi oss over noen av kategoriene hvor det kåres en vinner for 2018. Vi starter med årets oppdretter.

Maria Robertz har en ledelse på rundt 130 000 som årets oppdretter. Toårige Firepower har vært beste bidragsyter, og torsdag kan det bli ekstra kroner om Cool as Ice eller Queen's Delight får med seg penger. Men vi tror Cold Fact kommer til å redusere ledelsen til Maria. Cold Fact har utspring hos Karlsen/Sommerfelt i Åsgårdstrand. Den tøffe hoppa løp fredag-søndag i oktober 2014 og vant på søndag med nærmere fem lengder. Nå er det New Man som er oppdrettet, som kan tjene 75 000 i Norsk Rikstoto Grand Prix. I så fall kan det muligens bli spennende de siste torsdagene.

Årets mestseirende har Lennart Jarvens flotte sprinter Fiftyshadesfreed i teten. Fem seire er det blitt, og flere blir det neppe. Han fungerer nemlig kun med gress som underlag, løpene på dirt track har vært bedrøvelige. Torsdag kan Buffalo Soldier og Miltonia komme a jour når det gjelder antall seire, men de vil fortsatt ligge en annenplass bak. Men en seier til må de uansett skaffe seg, og sjansene er innen rekkevidde. Vi glemmer ikke Pretty Perfect, som i 2016 vant fire løp på fire torsdager i november. Da ble hoppa den tiende hesten i Øvrevolls historie med fire seire i en og samme måned.

Amatørenes kamp begynner å se klar ut. Teoretisk kan Willa Synøve M Schou tas igjen, men det er en 100-oddser om noen annen skulle vinne. Willa vant på Derbydagen både i år og i fjor, og hun vant også klokkekampen de to siste årene. Men i Øvrevoll Hestesport Cup, som har sine to siste løp 8. og 15. november, er hun ikke helt i teten. Den striden kommer vi tilbake til når avgjørelsen faller.

Vi stopper der og kommer tilbake til nye kategorier neste gang. Torsdag er de norskoppdrettede i fokus med storløp for to- og treåringer. Spillemessig ble det brukbar utbetaling sist torsdag, det blir neppe så galt denne gang heller.