Fine vinnere i høstværet

Skrevet av Birger Christensen,  25.10.2018
Artikkelbilde
Jane ©hesteguiden.com

Eye in the Sky, Love of Course, Calcaterre og Jane var fire flotte vinnere på Øvrevoll torsdag. Hvem som imponerte mest kommer nok an på øyet som ser. Men prestasjonen til treårige Jane var det klasse over. Vi gledet oss også over å se Captain of Comerce tilbake i vinnerpaddocken.

Eye In The Sky ©hesteguiden.com

Løpsdagen ble innledet med årets siste hekkeløp. Spenningen dreide seg mest om debutanten Eye in the Sky, som var klart best i det første møtet med hekker i løp. Men honnør også til Oui Je Veux, som var best av de øvrige.

- Det var veldig bra til å være første gang. Etter nest siste hekk la han inn turboen, og han ble litt uskjerpet. Men det er ingen tvil om at dette er en topphest, som også vil gjøre det flott om det satses på den grenen, sa Christopher Roberts om Derbyvinneren fra 2014. 

Love of Course ©hesteguiden.com

Love of Course imponerte stort i toårsløpet, og karrierens første seier ble tatt med klar margin. Macjack var meget positiv som toer. Per-Anders Gråberg hadde en grei styrejobb

- Det var årets første seier for meg på Øvrevoll i år, og den andre totalt. Men avslutningen ser i hvert fall bra ut, sa Einar Nagell-Erichsen, som i fjor vant både Polar Cup og Marit Sveaas Minneløp.

Niels Petersen befant seg i Frankrike for å styrke stallen foran 2019-sesongen. Derfra kunne han glede seg over en strak dobbel i de to første løpene.

Calcaterre ©hesteguiden.com

Tredje løp ble et høyst severdig oppgjør. Tertian og Pal O'Mine satte opp farten, og Dardenne var den første til å angripe. Men bakfra kom fjorårets mestseirende hest, Calcaterre. Før målstreken passerte han alle.

- Han imponerte meg i dag, for det var langt frem. Han er nok best på sand, og dette var gledelig, sa trener Annike Bye Hansen. Carlos Lopez red en tøff finish og økte forspranget blant jockeyene.

Symbol of Sweden ©hesteguiden.com

Amatørløpet endte i en tett finish mellom Symbol of Sweden og Black Million. En time i forveien hadde Charlotta Ericsson ridd hekkeløp, og nå knep hun seieren på målstreken med Symbol of Sweden.

- Nå får vi andreplass, tenkte jeg kort før mål. Men så kom hun med en flott finish, og da ble det seier, sa trener Susanne Sivrup- Rosenqvist.

Det er to løp igjen i Øvrevoll Hestesport Cup, mens amatørene har fire løp igjen på Øvrevoll i år. I forhåndsen til neste løpsdag kommer vi tilbake til betingelsene.

 

Jane overrasket mange da hun vant Breeders for nesten tre uker siden. Nå var hun ute etter formtall 79, men likevel slo hun meget gode eldre hester.

- Vi slet jo gjennom sommeren med å få henne til å gå inn i startboksen. Etter hvert løste det seg, og seieren i Breeders var jo super. Jane gikk kjempebra i dag, og vi sikter trolig mot et hoppeløp på Jägersro om et par uker, sa Are Hyldmo. Jacob Johansen overtok rittet og så ut til å ha en behagelig tur rundt banen med Jane.

Prometheus ©hesteguiden.com

V4-starten ble et herlig stayerløp. Dramatic Act overtok teten fra Prometheus, og etter hvert meldte flere seg på. Men det munnet ut i en duell mellom lederne, og Prometheus fikk overtaket på en dyktig Dramatic Act.

- Dette var gledelig. Har nådd målet om ti seire i år, og Prometheus tror jeg kan ha mer å gå på. Shane (Karlsson) red et fint løp, og det blir trolig et løp 15. november før vinterferie, sa en fornøyd Tina Smith.

 

Captain of Comerce var borte fra løpsbanen i to år. Nå utkjempet han en knallhard kamp mot Mestre dos Magos, der den ledende kapteinen holdt unna helt inn.

- Jeg hadde god tro på ham i dag. Han har vært tøft matchet, og nå sto han litt billigere til, sa en fornøyd Jan Bjørdal. Jan har for øvrig fjorårets Derbyvinner High as a Kite til start i Hannover søndag.

Captain of Comerce ©hesteguiden.com

Bjørdal var favoritt til å legge på til to strake med Chachapoya. Men etter en elendig start og problemer underveis, ble det bare annen. Da grep Final Episode sjansen og passerte rømlingene kort før mål etter en sterk finish av Jacob Johansen.

- Det var gøy å vinne løp på denne dagen med tålmodige eiere, sa Lisette Olai-Olssen på sin 50-årsdag. Kommer tilbake med Nordlys om en halv time, sa Lisette.

Final Episode ©hesteguiden.com

I det siste løpet var det King Curtis som endelig viste noe av verdi. Eyecatching så en stund ut som en vinner, men hoppa er ikke av de aller tøffeste oppunder mål. Are Hyldmo tok en fin dobbel, mens Andreas Tapia Dalbark gjorde en flott jobb på ryggen av vinneren.

King Curtis ©hesteguiden.com