Ettermiddag på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  07.10.2018
Artikkelbilde
Pal O'Mine

I sommer gikk torsdagsløpene på kveldstid. Nå er det ettermiddagen som gjelder. Kommer du til banen i sekstiden, får du ikke med deg annet enn siste løp. Torsdag går første løp kl 15.50, og V5-spillet drar i gang kl 16.15.

 

Med unntak av lunsjen onsdag 17. oktober, er det altså torsdag ut resten av sesongen. Den avsluttes 22. november. Lunsjdagen neste onsdag avslutter også sesongen på gress, og da er det godt å ha sandbanen til rådighet.

Tre av fem løp er avviklet i amatørenes klokkekamp. Torsdag går løp nummer fire, mens det siste avholdes i lunsjen onsdag 17. oktober. Når to runder gjenstår, er det utrolig jevnt. Trioen Willa Schou, Emelie Gustafsson og Silje Strand leder med 20 poeng. Men det er hele syv ryttere innen fire poeng, så her er absolutt ingenting avgjort. Willa sitter på Eyecatching, og en seier på henne vil selvsagt også være viktig i kampen om championatet.

I V5-spillet prøver vi oss med to bankere. Løpene er åpne, og for å få litt krutt i de øvrige løpene, prøver vi Pal O'Mine i V5-3 og Cape Hollow i V5-5. Kaia S Ingolfsland rir flere spennende hester for Yvonne Durant, i tillegg til formsterke Buffalo Soldier. Cape Hollow vant to løp i fjor i september og oktober i stor stil, i ett av løpene med Kaia på ryggen. Sist ble det seier igjen, og vi tror det er mer å gå på. Det kan bli en dobbel også i høst for hesten som Kaia eier selv.

Som nevnt prøver vi også Pal O'Mine som banker. Var dyktig på Øvrevolls gress og er hakket bedre på sand. Hvis banen ikke er for løs, er dette hester som Pal O'Mine skal legge på rygg.

Da ønsker vi lykke til i årets første omgang med ettermiddagsløp.