Årets siste klassiker

Skrevet av Birger Christensen,  11.10.2018
Artikkelbilde
Ginseng ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

På en lunsjomgang med mange fine løp, står årets siste klassiske løp på Øvrevoll i forgrunnen. Norsk Oaks ble avholdt under det navnet for første gang i 1953, og sammen med 1000 Guineas er Oaks forbeholdt hoppene. Kimola er den siste Oaksvinner som også har vunnet Derby, og det skjedde i 2002. Arnfinn Lund vant sin første klassiker i Oaks med Miss Enden, men det er 52 år siden. Vår subjektive "5 på topp" består av Entangle, Misty, Lots of Skill, Vice Versa og Silent Flood. Men slike lister er det selvsagt meninger om.

 

Løpene på Øvrevoll onsdag 17. oktober kan du følge live her: http://trav.vg.no/

På onsdag har Annike Bye Hansen muligheten til å vinne sitt første Oaks. Ginseng blir ganske sikkert favoritt, og Annike er selvsagt spent.

- Hun gikk så bra i siste start over 1600 meter, at det er lett å tenke at det kan være den beste distansen. På den annen side er det mye stayerblod i årene, med hester som har løpt best på distanser over 3000 meter. Håper og tror det skal gå bra, men det er en tid på året med vinterpels og form som varierer, så intet er sikkert.

- Du har to hester i Fearnleyløpet?

- Ja, det ser ut som et åpent løp. Giovanni Nobile presterer ujevnt, og han kan variere innen ett og samme løp. Calcaterre gikk et bra løp i fjor på 1980 meter. Nå er han kommet ned et par kilo i formtall, og han vinner nok løp før han er nede på 80. Men dette er som sagt åpent.

- Ellers blir det spennende å se toårige Bouboulina. Hun viste talent i sin andre start, men det skjedde en del rart underveis. Går hun som i trening, kan det fort bli seier, avrunder Annike.

I Oaks føler vi at Zahara er mest spennende mot Ginseng. Hun har vært bra i år, men forventningene har også vært store. Innsatsen sist på Øvrevoll var god, og distansen skal også gå greit. Den danske Oaks-vinneren Iron Lady og stallvenninnen Lea bør kanskje heller ikke glemmes.

Hekkesesongen skulle ha vært avsluttet onsdag. Men den delen av sesongen er allerede over. I år har det vært fire hekkeløp, og færre har det aldri vært.

Statistikker for hinderløpene finner du her: http://www.ovrevoll.no/arbok/Arbok-2018/Statistikker-2018/