Klart for Breeders´i dag!

Skrevet av Ola J. Jakobsen,  02.11.2018
Artikkelbilde
William Buick har løftet mange troféer gjennom årets sesong. Denne helgen har han nye muligheter under Breeders Cup-dagene i USA. Hans største håp er superhoppen Wild Illusion.

 

Den største galoppweekenden står foran oss da årets Breeders' Cup blir arrangert på Churchill Downs i Kentucky, USA. Det skal konkurreres over to dager, og det avsluttes med Breeders' Cup Classic lørdag kveld. 

* Classic har i år seksten deltagere.

Undertegnede opplevde selv Breeders Cup på Churchill Downs i 1998. Da var det kun løp på lørdagen hvor premiene ikke var i nærheten av de premiene de konkurrerer om i dag. Med 90 000 tilskuere på banen så ble det et minne for livet og atmosfæren under et slikt stevne er helt fantastisk. Hester, trenere og jockeys blir mottatt som helter og er virkelige «superstars» I dag er det kommet enda lengre.

Etter at diverse mediakanaler har kommet på banen så blir man påminnet om hva som skjer på Churchill Downs hele tiden. Det leggers ut filmsnutter når hestene er ute og trener, hester blir filmet når de ankommer banen, jockeys stiller opp på alt som er av intervjuer og jeg må innrømme at man blir imponert over all den info man kan få i forkant og under løpene. Og er man litt spesielt opptatt av internasjonal galoppsport så kan man sitte å glo på en pc eller en telefon 24/7, for så mye informasjon finnes det.

Jeg skal ikke skive kommentarer om alle løpene, men jeg skal ta for meg det som jeg synes er mest spennende for kanskje oss skandinaver.

Championtrener Aidan O'Brien har hele femten hester til start i diverse Breeders' løp denne helgen. Ikke alle hestene er flydd over fra Irland, noen av hans hester er også fast stasjonert på andre siden av Atlanteren. Godolphin har også sendt over mange hester, vår egen William Buick har fem oppsitt, tre på fredag og to på lørdag.

Williams første oppsitt denne helgen er på Richard Hannon trente Well Done Fox i Breeders Cup Juvenile Spint (Listed). Bookmakerne har ikke store troen på seier og han står til 14-1.

Mer spennende blir det når William skal ri La Pelosa i Breeders Cup Juvenile Fillies Turf (Gruppe1). La Pelosa vant i sin siste start Gruppe 1 løpet Natalma Stakes på Woodbine i Canada. Dette er en meget spennende hoppe som vi helt sikkert får høre mer om i framtiden. Bookmakerne har litt mer på henne da hun nå står til 10-1.

I det åttende løpet fredag kveld skal William ri Line Of Duty i Breeders Cup Juvenile Turf over 1600 meter. Line Of Duty skal være Williams beste sjanse fredag. Løpet han vant sist var meget bra og bookmakerne har han til 7-2, kun Antony Van Dyck fra Aidan O'`Brien som er mere spilt.

På lørdag kommer høydepunktene på løpende bånd. Williams beste sjanse denne helgen starter i Breeders Cup Filly & Mare Turf og er Wild Illusion. Distansen er 2200 meter og førstepremien på ca 7 millioner NOK. Wild Illusion har vært fantastisk i år og seieren sist på Longchamp i Prix de l`Opera viste at hun er en av Europas beste hopper. Hun blir favoritt i løpet og står nå til 7-4.

Williams siste oppsitt er på Sir Michael Stoute trente Mustashry som starter i Breeders Cup Mile. Hesten er ikke levnet de store sjansene da han står til 18-1

En hest som har fått mye oppmerksomhet de siste ukene er verdens nest beste hoppe, Enable. Hoppa som i sin siste start vant Prix de L'Arc med minst mulig margin er favoritt til å vinne Breeders Cup Turf med hele 16 millioner til vinneren. Trener John Gosden uttalte i går at hoppe kun var 85% i orden før Arc'en og at han nå ikke kunne få henne bedre. For de europeiske hestene så er den hun som skal være den beste sjansen. Med Frankie Dettori på ryggen så tror jeg hun vinner løpet og hun kommer til å bli stor favoritt.

I selve Breeders' Cup Classic med ca 23 millioner kroner til vinneren er Accelerate favoritt, står til 3-1. De amerikanske hestene som også er dirtspesialister og blir favoritter. John Gosden trente Roaring Lion står til 10-1. Dette er hestens første løp på dirt i karrieren og hans siste før en framtid som avlshingst venter han. Han har trukket et dårlig startspor (2) og bookmakerne har ikke spesielt tro på seier. Startspor to er dårlig da han kommer til å bli overflydd fra start og blir liggende i køen. Dubai World Cup vinneren Thunder Snow har fått startspor 1 og han er heller ikke mye betrodd. Spennende blir det å se Mendelssohn fra Aidan O'`Brien som har levert flere gode løp i USA i år.

Er du i gamblerhumør denne helgen, så har Norsk Rikstoto lagt opp til spill både fredag og lørdag. Mine tips er at Wild Illusion og Enable vinner sine løp, også kommer det en overraskelse i Breeders' Cup Classic.

Jeg vil også opplyse om at de som har lyst til å se løpene på storskjerm kan komme til Derbystuen på Øvrevoll lørdag ettermiddag. Der blir det sikkert god stemning.