Hvem blir Årets Tøffing?

Skrevet av Birger Christensen,  12.11.2018
Artikkelbilde
Crossroad Blues ©hesteguiden.com

På årets nest siste galoppdag titter vi litt på hester som ikke er så ofte i fokus. Årets Tøffing og årets mestseirende er faktisk sjelden en av banens stjerner. Desto hyggeligere er det å la disse få litt plass i spaltene. Før finalen neste torsdag gjør vi et lite tilbakeblikk over våre beste i de forskjellige kategorier.

Årets Tøffing er en konkurranse vi har stor sans for. Det er Øvrevoll Hesteeierforening som står bak, og ofte er det slik at det er hester litt ned i klassene som gjør opp. Man får poeng for antall hester som havner bak den aktuelle hesten i mål, og så er det bare å summere. Blir hesten nummer 3 av 11, blir det åtte hester bak og åtte poeng å hente.

Buffalo Soldier har ledet konkurransen en god stund. Sist torsdag ble det dog ingen poeng, mens Asaks Ambition gikk til topps og knep innpå. Buffalo Soldier står med 121 poeng, mens Asaks Ambition står med 102. Sistnevnte starter torsdag, trolig som favoritt. Vinner hun, må hun likevel starte og gjøre det bra også på finaledagen. En spennende finish.

Seks på topp har for øvrig følgende trenere: Annie de Mora, Gina Mathisen, Jan Tønnessen, Knut O Arnesen, Caroline Sommerfelt og Pål Jørgen Nordbye. En liste som avviker ganske mye fra kampen om championatet, men desto morsommere.

Ellers vil vi følge litt ekstra med Crossroad Blues og My Cup of Tea. Førstnevnte skal sammen med New Man møte eldre norskoppdrettede hester, et jevnt og spennende løp. Vinner Crossroad Blues, tar han teten i kampen om å bli mestseirende hest på banen i år. My Cup of Tea må vinne torsdag og på finaledagen for å blande seg i striden. Trolig blir det en kamp mellom Fiftyshadesfreed og Crossroad Blues, og vinner sistnevnte, blir det første gang på mange år at en norsk treåring tar tittelen. Smooth Escape kan også blande seg inn med to seire på slutten.

Vår banker torsdag blir Asaks Ambition. Etter seks andreplasser tidligere i år, ble det seier sist. To strake virker ganske sannsynlig.