Flest seire og mest penger

Skrevet av Birger Christensen,  05.11.2018
Artikkelbilde
Carlos Lopez

Når det dreier seg om å bli champion som jockey på Øvrevoll, er det antall seire som teller. Den tittelen tar i år Carlos Lopez for femte gang på rad og den sjette totalt. Fem på rad er det for øvrig kun John B Terry som har klart tidligere, noe som skjedde i perioden 1961-65. Carlos er nå bare to championater bak Janos Tandari på toppen av listen.

I programmet denne gang er det ikke seirene, men innredne kroner som det er fokusert på. Den listen ledes av Lopez, klart foran Rafael Schistl. Sistnevnte glemmer neppe Derbydagen på en stund, hvor triumfene i Derby og Sveaas ga klingende mynt i kassen. Jan-Erik Neuroth mangler rundt 22 000 på å ta igjen Elione Chaves. Det fikser Jan-Erik, og dermed blir det plass på pallen.

Når det gjelder eiere, fører Wibecke Nagell-Erichsen og Nils Petter Gill an, med Our Last Summer som sitt trumfkort. De to er også i bildet i andre konstellasjoner. Stall Perlen (Bente og Magne Jordanger) og Stall RH (Roar Hoel) følger fint opp, og Stall Power Girls har et snitt på 400 000 på de to startene til Square de Luynes. Imponerende er også tallene til Nathalie Mortensen og Gina Mathisen.

 

Ellers ble amatørløpet torsdag annullert, og dermed er Willa Synøve M Schou klar vinner blant amatørene. Alan Wallace leder klart foran Kaia S Ingolfsland blant lærlingene, og begge bør være fornøyd med det de har prestert denne sesongen.

 

Sist torsdag var det flere favoritter som skuffet. Om det skyldes vinterpels eller noe annet, vet vi ikke. Men noen skreller blir det sikkert denne gang også. Det gjelder "bare" å ha teften hvor de dukker opp. Lykke til.