Crossroad Blues og Erasmus tok storløpene

Skrevet av Birger Christensen,  01.11.2018
Artikkelbilde
Crossroad Blues ©hesteguiden.com

De norskoppdrettede var i forgrunnen på Øvrevoll torsdag. Crossroad Blues var best blant treåringene, mens Erasmus holdt unna i toåringenes oppgjør

Norsk Rikstoto Grand Prix ble som mange ventet en duell mellom Crossroad Blues og New Man. New Man overtok teten da Theatricals Oscar ga seg, men han kunne ikke stå i mot Crossroad Blues. Oliver Wilson ga vinneren et strålende løp, og seieren ble sikker.

- Det har vært en flott sesong for Crossroad Blues. Fikk uheldige løp i de to Breeders-løpene, men ellers har det fungert bra. Kanskje blir det en start om 14 dager, men det får vi vente og se på, sa trener Are Hyldmo.

Erasmus ©hesteguiden.com

Norsk Rikstotos Oppdrettsløp fikk Erasmus i tet direkte. Der holdt han stilen fint, og Lovetorun og Buckyboy måtte nøye seg med plassen nærmest vinneren. Carlos Lopez sikret seg en ny seier, og det er ingen tvil om championatet.

- Han har hatt sin del av uflaksen de to siste gangene. Nå viste han at han hevder seg blant de norske toåringene, sa en nedsyltet trener Hallvard Soma.

Eyecatching ©hesteguiden.com

V5-1 ble et oppgjør mellom de to hestene som aldri hadde vært først i mål før. Two Times hadde en seier, men da ble førstehesten i mål disket. Nå var det tid for Eyecatching, som endelig avla sitt maidenship. Per-Anders Gråberg ga ikke vinneren anledning til å slappe av, og seieren ble klar.

- Hun har vist fine ting i trening i hele år, men ikke i løp. Dette var positivt, og neste sesong har jeg tro på henne, sa trener Niels Petersen.

- Dette var den siste starten for meg, da jeg solgte henne i går. En fin avslutning, sa Leif Spørck.

Løpet var tilegnet sjefsveterinær Ingeborg Bakken, som har hatt den jobben siden 1995. Nå rundet hun 50 og fikk fortjent oppmerksomhet.

Princess Jessica ©hesteguiden.com

En snau halvtime etter at Erasmus hadde vunnet, var Hallvard Soma på ny i vinnerpaddocken. Forrige torsdag gikk Princess Jessica veldig lett lenge, men da stoppet det helt. Nå holdt det hele veien til mål. Ulrika Holmquist red et flott løp på vinneren.

- Fikk henne fra Skoger tidligere i år. Nå fungerte 1750 meter veldig bra, så dette var artig, konstaterte Hallvard.

Fredde ©hesteguiden.com

Jana Kolackova red Fredde forrige gang, og Fredde viste da årsbeste. Nå ble det enda bedre, og han var helt suveren til Janas første seier. Fredrik Johansson trakk frem fra sine kurs nettopp Jana, som en meget veltrent person.

- Utrolig gøy å vinne sitt første løp, a good feeling, berettet Jana.

- Vi har ventet på Fredde i hele år. Nå var vektforholdene gunstige, og da gikk det veien, sa Cathrine Erichsen.

Red Glory ©hesteguiden.com

Etter at de fem første løpene var vunnet av Øvrevoll-trenere, ble det svensk i DD-1. Per-Anders Gråberg fikk bruk for sine krefter da han vant på Red Glory. Erika Edvardsson eier, og Åsa Edvardsson trener hoppa.

I V4-finalen tok Story Minister teten, og med 74 kilo så det ut til å gå mot seier. Men da kom Priceless med en rå finish langs railen. Carlos Lopez måtte kjøre slalåm samtidig som han red finish, men det gikk greit. Pål Jørgen Nordbye trener vinneren, som også fikk se Mongolian Navy spurte knallsterkt til andre.

Priceless ©hesteguiden.com