Carlos dominerte kraftig

Skrevet av Birger Christensen,  15.11.2018
Artikkelbilde
Macjack @hesteguiden.com

Ingen tvil om hvem som dominerte løpene på Øvrevoll torsdag kveld. Til tross for nederlag med den store favoritten Asaks Ambition, hentet Carlos Lopez seg en flott trippel. Han har nå 105 seire i Skandinavia i år, og på Øvrevoll i karrieren stoppet det torsdag på 397. Ikke så langt unna et jubileum.

Første løp så ut som en duell mellom Macjack og I See Fire, og slik ble det. Det var jevnt tidlig på oppløpet, men så dro Macjack i fra. Dermed ble det en fin seier til veteran Arne O Karlsen, som snart fyller 74.

- Macjack begynte med et par riktig gode løp. Så fikk han virus, noe vi dessverre oppdaget litt sent. Nå ser det bra ut, og både han og Costasera (tredje i løpet) blir langt bedre neste år, fortalte Arne.

Carlos Lopez har gjort det bra i hele år. Han blir champion på Jägersro og Øvrevoll, i tillegg til at han leder i Sverige totalt. Seieren med Macjack var nummer 103 i Skandinavia i år, et strålende tall.

Gardinia @hesteguiden.com

Kun fem hester stilte til start i amatørløpet. Gardinia har skuffet en del i år, men nå kjempet hun helhjertet. På den nest siste løpsdagen ble det endelig en seier til Knut O Arnesen.

- Det er nesten litt flaut, men i hvert fall deilig med seier, sa Knut O, som berettet om Evasive, hans nye avlshingst.

- En rask og fin hest, som kjempet godt, sa Silje Strand etter seiersløpet. Samtidig gikk Silje opp i teten i Øvrevoll Hestesport Cup foran finalen, to poeng foran Karolin Pettersson. Også Mina Haug har sjansen til å gå til topps.

Foxcatcher @hesteguiden.com

Carlos Lopez var ikke fornøyd med seieren i det første løpet, og i V5-2 ble det seier med Foxcatcher, en av feltets to treåringer.

- Banen var perfekt, og løpet var veldig positivt for han, sa den tidligere toppjockeyen Espen Ski. Annike Bye Hansen trener vinneren, og Foxcatcher har et fint repertoar med seire på flere distanser. En snau halvtime senere var det klart for Carlos og Annike igjen.

Mestre dos Magos @hesteguiden.com

Mens Foxcatcher kom bakfra, ledet Mestre dos Magos hver meter. Det er mange taktikker som kan brukes.

Anachronist ©hesteguiden.com

En flott seier ble det til Anachronist i V5-4 og V4-2. Silja Støren gikk rett til tet, og vi lurte på om tempoet var litt høyt. Men det var godt beregnet, og seieren ble sikker.

- Det var fantastisk. Lurte litt på om 1600 meter var litt langt, men det gikk bra. Nå får snart hestene litt pause, men jeg skal jobbe videre, sa en fornøyd Isidro Vergara.

Red Glory ©hesteguiden.com

I V5-finalen gikk det alt for fort fra start. Asaks Ambition ble presset av Callaway of Course og Extreme North, og det ble god natt før oppløpet. Da kom Red Glory, som gikk inn til en sikker seier. Per-Anders red et velberegnet ritt, mens Mohikan spurtet flott til annen. Åsa Edvardsson er trener, mens Erika Edvardsson eier Red Glory.

Løpsdagens ble avsluttet med en flott seier til Moonflash. Kaia Sofie Ingolfsland tok teten, og senere var det i grunnen aldri noen fare. Det ble en flott løpsdag for trener Tollef Langvad med seier til Moonflash og annen til Mohikan.

Moonflash @hesteguiden.com