Seier til 28 millioner!

Skrevet av Tom W. Johannessen/Equus,  31.03.2018
Artikkelbilde
William Buick vant ett lørdag - dermed ble det hva han selv kaller "en god kveld".

 

William Buick er ikke slått før han er slått. Han fikk strøket favoritten Blue Point i Al Quoz Sprint og hadde en litt mager fasit; én bronsemedalje før sitt avslutningsritt på Meydan. Da satt den der!

* Med outsideren Hawkbill gikk han bestemt til tet og ledet hele veien til det som var hans tredje seier i Sheema Classic (Gruppe 1). Førstepremien til Stall Godolphin: 28 millioner norske kroner.
Det var forøvrig dramatikk før start. Hawkbill ble skremt av hesten i naboboksen, steilet opp og gikk etterhvert inn igjen - og vant løpet.
Hvis han ikke hadde gått inn?
- That would have been disastrous, sa William med krav på å bli trodd.


* Hovedløpet med 48 millioner til vinneren ble vunnet overlegent av tetløpende og Saeed bin Suroor-trente Thunder Snow, ridd av Christophe Soumillon (Godolphin eier). Sistnevnte ble løpsdagens store jockey med seier både i Gold Cup og World Cup: Innridd lørdag: 53 millioner kroner.

Blue Point strøket
William red inn 30 millioner på sine fire ritt. 10 prosent av dette, tre millioner kroner gjorde kvelden innbringende for jockeystjernen fra Eiksmarka. 
Fru Fortuna var lenge langt unna, nesten helt usynlig. Fem ritt ble til fire da favoritten Blue Point i Al Quoz Sprint, Buicks beste sjanse på forhånd, ble strøket av veterinærene før start – bak boksene - grunnet neseblod.
Hesten William Buick vraket til fordel for Blue Point, Jungle Cat, vant løpet.
Buick-kompis James Doyle red for Godolphin og trener Charlie Appleby. Han avgjorde i en virvlende finish, 4,8 millioner var seieren verdt for Godolphin.
Velridende James Doyle fikk 480.000 norske kroner for sitt vellykkede minutt i salen.

"Stort for teamet"
- Skuffende for meg, men stort for teamet å vinne et Gruppe 1- og World Cup-løp, sa en fattet William Buick i etterkant. Dette var trener Charlie Applebys førte seier i et World Cup-løp og et følelsesladet øyeblikk for formsterke Charlie som doblet til to med Hawkbill. 

* Buicks fasit på en løpsdag der han tidligere har ridd inn 47 millioner (2015), 40 millioner (2017) og 22 millioner (2010):

* 3. plass med Rare Rhythm i Dubai Gold Cup (100.000 dollar). Den franske favoritten Vazirabad (Christophe Soumillon) var ursterk til en tredje og historisk seier over stayerdistansen i Dubai Gold Cup.

 * 4 plass med Gold Town (100.000 dollar). Mendelssohn gikk til tet for en meget bestemt Ryan Moore og var totalt overlegen i UAE Derby. Seiermarginen var 18,5 lengder for hesten som kostet 3 millioner dollar som åring. Vinnertiden var ny banerekord på Meydan. Jockey Ryan Moore, som vant to lørdag, skrøt ikke bare av hesten, men også av treneren, Aidan O’Brien: - Han er et geni, sa Moore (vant to lørdag) som er i nærheten av samme klasse selv.

 * Uplassert på ryggen av Blair House i Gruppe 1-løpet Dubai Turf med 3,6 millioner dollar til vinneren. Benbatl, under Oisin Murphy, var overlegen for trener Saaed bin Suroor og Godolphin – som tok hele fire førsteplasser og dominerte eiersiden totalt lørdag.

 * Seier i Sheema Classic med Hawkbill. 28 millioner til Godolphin, Charlie Appleby trener.
 
Sterk sesong
- Realiteten er at du taper mer enn du vinner, sa William Buick i et intervju med Equus før World Cup-dagen før han la til: - Jeg er ingen god taper...
Han slapp tapsfølelsen lørdag. Vår mann i salen manglet flaksen og hestene før løpet han på forhånd egentlig ikke hadde trodd han skulle vinne, Sheema Classic.
Men da var tetløpende Hawkbill og William en uslåelig kombinasjon; den franske favoritten Cloth of Stars var i realiteten sjanseløs etter å ha «pullet» hardt underveis.
Sesongen har vært sterk, veldig sterk  for 29-åringen fra Eiksmarka med et overlegent jockeychampionat i «The Carnival» på Dubai i vinter. 13 seire var en sterk fasit i den perioden. 43 millioner kroner er inne på konto før snøen er gått i Norge.

Blikk mot England
Nå rettes Buick-blikket mot England, Engelsk Derby, Royal Ascot-uken og flatløpssesongen. Han har aldri lagt skjul på at en Derby-triumf i Godolphins blå drakt står høyt og høyest på ønskelisten. Han har vært toer i Derby to ganger – og også sølvgutt på den prestisjetunge engelske championatlisten. I fjor betydde et fall på Arlington i Chicago et farvel til ambisjonene i kampen om det engelske jockeychampionatet.
I år kommer en ny - og skal vi si god sjanse. Opptellingen av seire starter 5. mai og varer til og med 20. oktober.