Zahara viste klasse

Skrevet av Birger Christensen,  04.05.2018
Artikkelbilde
Zahara ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Vi så Zahara vinne i stor stil på Jägersro i fjor og likte det vi så. Torsdag hadde hun flyttet til Øvrevoll og Wido Neuroth, og det så like bra ut. Dette er en treårshoppe, som vi helt sikkert kommer til å høre mye mer om. Jan-Erik Neuroth tok en av de letteste seirene på lenge. Norskoppdrettede Crossroad Blues får også pluss i margen for sin annenplass.

- Hun var veldig relaxed før start, og det var en positiv opplevelse å se henne i løpet. Zahara er nok mer en stayer enn en miler. Første blir det trolig Diana og 1000 Guineas, men på litt sikt er det Svenskt Derby og Oaks-løpene som blir målene, sa Wido. Mr Ascot har aldri vunnet Derby etter å ha prøvd utallige ganger, så det hadde jo vært morsomt. Stall Neuroth doblet for øvrig seierstallet, da Baltic Eagle vant lett. Slet mye gjennom fjoråret, men dette så lovende ut.

Baltic Eagle ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Busybeingfabulous ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Gode milere møttes i løp 2. Niels Petersen hadde tre hester til start, og det ble årets første seier for championtreneren. Busybeingfabulous fulgte opp det fine fjoråret med sikker seier foran stallkameraten Mikklus Makklus. Alan Wallace er i form og tok en ny fin seier.

- Vi fikk de svarene vi håpet på. Han står inne i Pramms Memorial på Jägersro 21. mai, og det går trolig mot start der, antydet Niels.

Pal O'Mine ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Pal O'Mine likte ikke den løse banen på åpningsdagen, og da stoppet han på slutten. Nå var trener Isidro Vergara mer optimistisk.

Han hadde fått et løp i kroppen, og banen passet mye bedre. Det var morsomt at han klarte å vinne, sa alltid blide Isidro. Silja Støren satt på vinneren, og hun var flink som ikke stresset da Pal O'Mine mistet teten før svingen. Isidro ble for øvrig dobbeltvinner, da han litt overraskende seiret med Lakota Legend i finaleløpet. Elione Chaves red et fint løp på vinneren.

Lakota Legend. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Obeya  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Obeya og Point Boy gjorde opp i det første løpet. Point Boy var så vidt forbi midt på oppløpet, men Obeya kontret til seier.

- Jeg trodde kanskje at 1100 meter skulle være litt kort, men hun gikk riktig bra, sa en fornøyd Nathalie Mortensen. Obeya trenes av Nathalies mor, Annette Stjernstrand.

Der kleine Prinz ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

V65-3 og V4-1 ble et riktig spennende løp. Fire hester var innblandet i striden, med Der kleine Prinz som knepen vinner. Gina Mathisen tok årsseier nummer tre, mens Anna Pilroth allerede var oppe i triumf nummer fire.

 

Det siste løpet gikk til storfavoritten Contador. Han vant lett, slik han gjorde forrige torsdag for trener Hallvard Soma. Raphael Freire var fornøyd sjåfør.

Contador ©hesteguiden.com/rogersvalsrød