Super sport - spennende spill

Skrevet av Birger Christensen,  28.05.2018
Artikkelbilde
Luris Pegasus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Torsdag blir vi servert flott sport på den siste maikvelden for året. For de som ønsker å prøve seg i spillet, er det nok av utfordringer. 1 350 000 kroner koster V65 før eventuelle strykninger, og vi tror på en meget solid utbetaling. Ekstra velkommen til alle polske gjester. Håper dere vil trives på vårt vakre galoppanlegg for å feire Polsk aften.

Omoto Sando Hekkeløp innleder kvelden. Omoto Sando var en av de store hinderkjempene i Øvrevolls historie. Årets utgave er det andre i rekken, etter at Somerville seiret i fjor. Nå blir trolig Varennes favoritt, men han møter svenske konkurrenter med løp i kroppen. Kanskje er Luris Pegasus verst imot. Sist han gjestet Øvrevoll, vant han utruet.

Gode treåringer møtes så i løp 2. Manges øyne vil være rettet mot I and I. Det gikk ikke spesielt bra i årsdebuten på Jägersro. At han vil være langt bedre nå, tar vi for gitt. Men det skal også bli spennende å se Daxios, som Caroline Malmborg tar med seg til Øvrevoll. Daxios ble etteranmeldt til Norsk Derby og er her for å teste banen. Vi tar også med Ginseng, som debuterte sist torsdag. Debuten var helt ok, og avstamningen er det ingen feil ved, også hun er etteranmeldt til Derby som går søndag 26. august. Spennende.

Eliteløpet i V65-1 har samlet bare fem hester. Yvonne Durant mønstrer en duo, Cathrine Erichsen skulle også hatt to med, mens veteranen Christer Hederud er eneste hane i trenerkurven. Coprah er en topphest hos Cathrine, Og kanskje er det fordel av løp i kroppen som gir Coprah et lite favorittstempel? Marit Sveaas' Minneløp for to år siden er det tredje siste løpet til Fearless Hunter, så det har vært noen problemer. Klassen er det imidlertid ingen som betviler.

Mest penger løper de norskoppdrettede treåringene om. I Forsommerløpet er det 100 000 kroner til vinneren. Så langt føler vi ikke at noen har stukket seg kraftig ut, men vi likte innsatsen til Crossroad Blues i Skandinavisk Mesterskap. New Man har også vist klasse, og Daring Thea var toer bak en veldig god hest på åpningsdagen.

17. mai klarte ingen å løse V65, sist var det tre spillere som løste rebusen. Et godt tips kan være at det blir høy utbetaling også denne gangen. Vi ønsker lykke til.