Øvrevoll Galopp og Hadeland Glassverk inngår partnerskap

14.05.2018
Artikkelbilde
Hadeland Glassverk

Øvrevoll Galopp og Hadeland Glassverk har mange fellestrekk og har nå inngått partnerskap. Vi er to parter som begge har og forvalter en betydelig historie og kulturarv, men satser samtidig på utvikling for å møte fremtidens ønsker, krav og behov. Med dette samarbeidet vil Hadeland Glassverk blant annet levere premier til Øvrevoll Galopp.

´Vi har hatt en lang prosess gjennom vinteren før vi landet dette samarbeidet’, forteller Esben. ‘Det har vært en fantastisk reise hvor vi har besøkt Hadeland Glassverk og blitt kjent med deres historie og måte å drive på’. Langt tilbake i tid, på 17- og 1800 tallet produserte man glass på Hadeland basert på deres beliggenhet med tilgang på tømmer og vannkraft. Sommer og vinter fraktet de sitt glass fra Hadeland med hest og vogn eller hest og slede over Ringerike, Øvrevoll og ned til Høvik hvor det videre ble transportert med båt til kunder i Europa. Det sier seg selv at svinnet var ganske brukbart på en slik etappe. ’Jeg har hørt at omtrent 1/3 av produserte vare kunne bli knust på veien. Og sikkert enda mer på sommeren enn vinteren’, forteller Esben.

‘Nå har vi fått laget en egen støpeform for Øvrevoll Galopp, som gjør at de som vinner et løp på Øvrevoll vil få utlevert en helt unik dekke tallerken’. ‘Man får en tallerken for en seier, så det blir viktig å vinne noen løp for å kunne invitere til middag med riktige tallerkener’, smiler Hansen. ‘Vi håper at det skal være noe spesielt å vinne et løp på Øvrevoll og det prøver vi å bygge oppunder med disse premiene’. ‘I tillegg jobber Liv med noe spennende for storløp og Derbydagen. Dere må bare vente å se’, avslutter Esben

Historien med bilder og video fra produksjonen av de første tallerkenene som produseres kan dere se på vår FB side i egne posts.