God norsk favoritt

Skrevet av Birger Christensen,  31.05.2018
Artikkelbilde
Crossroad Blues ©hesteguiden.com

100 000 kroner var førstepremien i Forsommerløpet for de norske treåringene. Etter en overraskende innledning i V65 klarte favoritten Crossroad Blues å innfri favorittspillernes forventninger. Ledende Cool as Ice holdt flott til annen.

- Han var kald og rolig i paddocken til tross for varmen. Nå ga Elione Chaves ham et fint løp fremme, og det ble greit. Trolig blir det nå en liten pause, før Lyches trolig blir neste større oppgave. Svensk Breeders er også aktuelt, sa Are Hyldmo som leder trenerstatistikken.

Ellers var løpsdagen en stor suksess for svensktrente hester, som vant fire løp. Og lurte du på hvem som topper jockeylisten når vi går inn i juni? Den leder Anna Pilroth foran Alan Wallace!

Klassiske kandidater

I and I ©hesteguiden.com

Det er ikke alle løp som går slik man har tenkt, men i løp 2 gikk alt som tallene skulle tilsi.

I and I og Daxios var to flotte treåringer på Øvrevoll. Vi tror dette kan være to hester som kan være i toppen når de klassiske løpene skal finne sted

De to treåringene I and I og Daxios gjorde opp, med førstnevnte som sikker vinner. Oliver Wilson satt på vinneren, da Jan-Erik Neuroth måtte sone en utelukkelse, og det løste Oliver fint. Men vi likte også Daxios godt i sin første start på Øvrevoll. Daxios går til Tyskland, og så ser vi han nok igjen på Øvrevoll søndag 26. august. Ginseng som tredje i livets andre start var også positiv.

- Han viste vilje til å vinne, og det var ok på en rask gressbane. Han er langt bedre med god svikt i banen, og hvis det blir tung bane i Hamburg, er det mulig at vi starter i Tysk Derby, fortalte Wido Neuroth. Han har ikke vunnet Norsk Derby siden Touch of Hawk seiret for ni år siden, det kan bli ny suksess i år.  

Fil Rouge ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

V65-1 talte kun fire hester, men det ble likevel dramatisk. Anna Pilroth gjorde det eneste rette, da hun stakk med Fil Rouge. Ut på oppløpet var ledelsen nærmere 100 meter, og da de andre forsto alvoret, var det for sent. Honnør til Anna og trener Yvonne Durant, som hadde satt Fil Rouge i fin stand. Vi kan ikke gi like mye ros til de øvrige jockeyene som slapp en så god hest så langt av gårde.

- Husker som jockey at det verste å ri var løp med små felter. Synes Anna var flink, som ikke fightet mot hesten, sa Yvonne Durant. Med dobbeltseier til henne og Roar Hoel er det tydelig at Yvonnes hester skal følges fremover.

Luris Pegasus ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Årets første hekkeløp på Øvrevoll endte i sikker seier til Luris Pegasus. Christopher Roberts tok teten og holdt et fornuftig tempo. Nærmest fulgte Varennes og Rock the Boat, men de kunne aldri nå frem til vinneren, som trenes av Maria Andersson.

- Hadde planer om å gå i rygg, men han var så ivrig, at han gikk tidlig til tet. Luris Pegasus er så sterk, at han løste det greit. Nå er det Champion Hurdle på Strømsholm 16. juni som er neste store utfordring, sa Christopher etter å ha vunnet Omoto Sando Hekkeløp.

IKC Kick Back ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

IKC Kick Back hadde tatt alle sine seire på Jägersro i karrieren. Inntil i går. Da traff han starten perfekt og vant lett foran en annen svensk hest, Borzakovski. Andreas Tapia Dalbark hadde en grei oppgave på ryggen av vinneren, som trenes av Marie Lustig.

Roman Princess ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Kveldens tredje svenske trenerseier sto Roman Princess for. Nathalie Mortensen beregnet tempoet flott og seilte forbi lederne siste 100. Annette Stjernstrand trener vinneren, og kanskje blir det som i fjor en kamp om championatet mellom henne og Gina Mathisen.

Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

I Øvrevoll Hesteeierforenings Handicap ble det et rivende oppgjør mellom Fiftyshadesfreed og Footstepsofspring. På 17. mai ble førstnevnte strøket før start på grunn av neseblod, nå ble det revansj etter et flott ritt av Martin Rodriguez. Trener Lennart Jarven er en av de virkelig store veteranene i skandinavisk galopp. En av de desiderte toppene i karrieren var Derbyseieren på Øvrevoll i 1986 med Fox's Den, og vi gratulerer Lennart. En hedersmann som ser på galoppsporten som et gode for kropp og sjel.

Aife @hesteguiden.com/

Fire svenske seire var allerede bokført, skulle amatørløpet gi den femte? Nei, nå var det de norske jentenes tur. Aife og Susanne Lyseng spurtet flott til seier. Dermed ble en toppdag for Roar Hoel og Yvonne Durant. Kallavaduvil og Buffalo Soldier sørget for trippelen ble norsk, og P-A Minibuss Cup blir spennende å følge når den avgjøres i lunsjen 13. juni.

 

Som på 17. mai ble det jackpot i V65, mens V4 ga nesten 30 000 kroner. Dermed blir det ekstra penger i sekserpotten neste torsdag.