Giovanni kneblet storfavoritten

Skrevet av Birger Christensen,  24.05.2018
Artikkelbilde
Giovanni Nobile ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Giovanni Nobile var beste firbente på Øvrevoll. Han tok ned storfavoritten Baltic Eagle kort før mål, en sterk prestasjon. Best av de tobente var Are Hyldmo, som tok en fin trippel.

En av de største favorittene på Øvrevoll, Baltic Eagle, falt blytungt i V65-2. Langs railen kom Giovanni Nobile og Alan Wallace med raske steg, og kort før mål var de først. Twisted ledet, mens Jan-Erik Neuroth så ut til å kjempe med Baltic Eagle. Galoppen var nokså tung, og Giovanni Nobile var mye raskere på slutten. Gledelig for Annike Bye Hansen, som ser ut til å komme stadig sterkere.

- Jeg sa til Alan at han skulle ri for å klare en trippelplass. Han red et flott løp, og det var kjempegøy med seier, sa Annike. Ekstrapremien i Festina Lente løp var en flott kake. Mesterbaker Eva Sundbye sto for verket, og det var også hun som trente Festina Lente for en del år siden.

Martini @hesteguiden.com/rogersvalsrød

V65-finalen ble som på 17. mai en lekende lett seier for Martini. Anna Pilroth fant en luke tidlig på oppløpet, og da hun satte fart, var Martini klar av feltet. Det ble for øvrig en svensk trippel i feltet, da Annette Stjernstrands duo Barny og Carambola Star var nærmest den suverene vinneren. Tobias Hellgren har flott form på hestene, og Martini er av de aller beste.

Seieren på 17. mai var hovedretten, men dette var en flott dessert. Han er så utrolig speedig, at det er lett å plassere ham, sa en fornøyd trener.

Story Minister ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Yvonne Durant har slitt med luftveisinfeksjon på stallen. I annet løp opplevde hun ketchup-effekten med en flott trippelseier. Story Minister var først, mens Cool as Ice og Hope and Glory fulgte fint på. Jan-Erik Neuroth satt på vinneren, og Story Minister var alene i feltet om å ha vunnet løp fra før.

- Det var spennende å ha fire hester i det samme løpet. Har mange nokså like gode treåringer, og da er det bedre å starte enn å stå på stallen. Gledelig at det løsnet, og nå håper jeg at vi kan få noen flere seire og fine prestasjoner fremover, sa en fornøyd Yvonne.

Denico ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

V65-1 ble en stor suksess for Hanne Rådstoga. Løpet munnet ut i en knallhard finish mellom hennes duo Denico og Stogas Dancer. Willa Synøve M Schou og Mina Haug stred voldsomt, men på streken var Willa og Denico så vidt foran.

Selv om det ikke var den høyeste klassen, er det like gøy å ta en dobbeltseier, sa Hanne.

Two Times ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

I kveldens første løp opplevde vi noe som heldigvis skjer sjelden. Justin Case var endelig først i mål, men Carlos Lopez veide inn med over en kilo undervekt. Dermed ubønnhørlig disk. Det ble i stedet dobbelt til Are Hyldmo, med positive Two Times som vinner. Jacob Johansen kunne bokføre en seier, mens Justin Case fortsatt kan starte i maidenløp. Undervekt skjedde også på Jägersro 8. mai, før den tid er det lenge siden sist.

Ponita ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

 En av de store veteranene i Øvrevoll-miljøet er Jenny B Hansen. Torsdag kunne hun glede seg over seier med sin kjære Ponita. Hoppa har stort sett vært best på gress, men nå ble det seier på sand. Nora Hagelund Holm red et flott ritt på vinneren, og overgangen fra amatør til lærling ser ut til å ha gått flott.

Queen's Delight ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

En annen lovende lærling er Kaia S Ingolfsland. Torsdag fikk fjorårets beste amatør sin første seier som lærling. Hun lot andre gjøre grovjobben underveis, og på oppløpet kom hun for fullt med Queen's Delight. Det var Are Hyldmos andre seier for kvelden, og denne trengtes ingen disk for å vinne. Et løp senere hadde Are fikset en trippel for kvelden, da Tookwino og Elione Chaves tok ned positive Dubai Next på målstreken.

 V65-omsetningen var meget pen på i overkant av 1.3 millioner. Jackpotten fra 17. mai fristen nok mange. For en uke siden sørget Martini for jackpot, nå gledet han tre spillere med godt over 300 000 for seks rette.

Tookwino ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.