Følger Tina opp?

Skrevet av Birger Christensen,  03.05.2018
Artikkelbilde
IKC Fiction ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Tina Smith har innledet sin profesjonelle trenerkarriere på beste vis. IKC Fiction har tatt to enkle seire, og Reckless vant lett sist gang hun var til start.

Onsdag i lunsjen kommer de ut i de to siste V4-løpene, og kanskje blir det en rak Dagens Dobbel til Tina og jockey Alan Wallace. Tina rakk å passere 100 seire som jockey før hun la den karrieren på hylla. Desidert mest kjent ble hun da hun på Derbydagen i 1993 med Popular Run slo Lester Piggott og Never So Sure med nese.

Vestfold i vinden

Vestfold fylke har sterke galopptradisjoner. Knut V Rimstad, Arne O Karlsen, Rune Haugen og familien Fretheim har opplevd en hel bråte med triumfer gjennom årene. Så langt i år er det Wera Torgersen og Gina Mathisen som har hevdet seg i toppen. Wera har to seire med Favilla, og det kan bli nummer tre på onsdag. Gina har en dobbel med Cool Kid samt flere gode plasseringer. I tillegg er vi sikre på at Yvonne Durant kommer til å sanke seire utover i sesongen. Yvonne varslet før sesongen at hestene kom til å trenge noen løp. Det har stemt, men utover i mai vil seirene strømme på.

 

Løpsdagen avsluttes med sesongens første amatørløp. Øvrevoll Hestesport står bak en serie med seks løp, og det avsluttes ikke før det går mot sesongslutt. Men før den tid skal vi få se mye god sport på Øvrevoll. Allerede neste løpsdag er 17. mai, som er blitt en festdag med gressløp og stor stemning