Fenomenale prestasjoner

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2018
Artikkelbilde
Icecapada og Appelina ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Vi ble vitne til noen enorme prestasjoner på Øvrevoll på nasjonaldagen. Den fine løpsdagen ga to seire til Niels Petersen og to til Cathrine Erichsen. Den firbente kvartetten var Duca di Como, Our Last Summer, Icecapada og Fast and Furious. Strålende!

Our Last Summer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

For første gang siden Derbyseieren i 2016 fikk Our Last Summer entre vinnerpaddocken. Og på hvilken måte han gjorde det. Han knuste hester i og rett under eliteskiktet, og det var fantastisk å skue ham. Både Wibecke Nagell-Erichsen og Nils Petter Gill var svært lettet etter mye motgang, men nå peker pilen bare en vei.

- Utrolig deilig, konstaterte trener Niels Petersen. Rafael Schistl fortalte at han var bedre enn noensinne, og slik virket det, sa Niels. Det er måned til Stockholm Stora på Bro Park, det kan være neste store oppgave.

Og som Niels fortale noen dager før løpet, trodde han at kastrasjon virket vellykket. Nå kjempet han ikke mot seg selv, bare mot konkurrentene.

En snau halvtime etterpå var herrene Petersen og Gill tilbake i vinnerpaddocken. Det gikk svært sakte frem til oppløpet, men da satte Icecapada og Appelina fart. Førstnevnte hadde et lite overtak, som hun holdt helt hjem. Dermed ble Icecapada den tredje hesten med tre seire på 17. mai. Carlos Lopez og Jan-Erik Neuroth hadde en herlig fight mot mål.

- Nå er det moro å våkne til liv, med løp på gresset og kunne legge planer for storløpene. Om det blir Stockholm Stora eller Bloomers 18. juni, får vi spekulere litt i.

Duca Di Como ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Også stallen til Cathrine Erichsen hadde en flott nasjonaldag. Topp treåringer møttes i løp 2. Men det var kun en hest som var helt på topp denne gang, og han heter Duca di Como. Han kantret på meget gode hester, og jockey Sandro de Paiva har sjelden vunnet lettere. La gå at flere av de øvrige nok var et stykke unna toppform, men dette smakte av fugl. Pluss til Buddy Bob for en sterk avslutning.

- Jeg må innrømme at dette så veldig bra ut. Kan senke skuldrene litt før de større oppgavene. Det første målet blir 2000 Guineas 28. juni, berettet en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

Fast And Furious ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Litt senere ble det ny seier for Erichsen/Paiva. Fast and Furious overtok føringen tidlig på oppløpet i Skandinavisk Mesterskap, og etter det så han seg aldri tilbake. Seieren ble enkel, mens Crossroad Blues spurtet flott til annen.

- Det var deilig etter at vi har strevd litt. Han er nok klart best på gress, og dessuten slo de fleksible blinkersene perfekt ut, sa Cathrine. Hun har nå vunnet 13 seire på 17. mai, og det er det bare Niels Petersen som slår.

Martini @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Øvrevoll Sprint Cup ble en stor suksess for trener Tobias Hellgren. Hans duo Martini og Funk Soul Brother tok en klar dobbel, og Tobias var "nøjd".

- Jeg visste at vi hadde to fine hester, men det var mange gode sprintere med. Malin red et strålende ritt innvendig, mens Funk Soul Brother kom litt lenger ute i banen. Dette løpet har vi hatt som et mål siden september i fjor, og da er det utrolig å lykkes, sa en svært glad trener. For senere spill la vi merke til at Pal O,Mine spurtet strålende etter en meget dårlig start.

Elusive Thought ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Nasjonaldagen åpnet med Hipp Hurra løp. Og det ble hurra for Elusive Thought, Steinar Holm som trener og datteren Nora Hagelund Holm på ryggen av vinneren.

Dette var gledelig og litt overraskende, særlig at han skulle vinne så lett, oppsummerte Steinar etter den fine gevinsten.

Afaal ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

En første og to fjerdeplasser hadde Afaal på Øvrevoll før 17. mai. Nå ble det seier på ny etter et godt ritt av Per-Anders Gråberg. Mange av hestene tapte mye på å gå ut til ytterrail på oppløpet, og det er sjelden smart. Helt innerst kom Calcaterre og snappet annen. Roy Arne Kvisla har hatt en flott start på Bro Park i år, nå ble det også seier på Øvrevoll.

Mustajjid ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det så lenge ut som Fix Fox skulle vinne etter tet hele veien. Men oppunder mål kom Mustajjid og snappet seieren etter en herlig finish av Jan-Erik Neuroth. Dermed kunne Wido Neuroth sikre seg en seier både som eier og trener.

Augustinian ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det siste løpet på en flott 17. mai ble vunnet av Augustinian med mor/datter Annette Stjernstrand/Nathalie Mortensen i fokus. Det var den tredje svenske seieren for dagen, men det byr vi på.

 

Spillemessig ble det vrient. Martini var den eneste som ga jackpot i V65,og neste torsdag blir det dermed mye penger i potten. I V4 ble det 91 tusenlapper for fire rette, pent det også.