En ørn mot toppen

Skrevet av Birger Christensen,  17.05.2018
Artikkelbilde
Baltic Eagle. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Baltic Eagle er på vei mot toppen. Etter å ha sett ham i årsdebuten 3. mai, tror v han vil gå til eliten. Formtall 79 er bare en stopp på veien, og om han får være frisk og rask, tror vi han innfrir vårt bankertips torsdag.

Som toåring var Baltic Eagle toer i The Heatherwold Cup. På vinteren gikk han fine løp i England, før han vant suverent i sitt første og eneste løp på Øvrevoll det året. I Derby Trial på Jägersro var det nemlig bråstopp. Derfor var det ekstra gledelig å se ham etter mer enn ti måneders fravær fra løpsbanen. Seieren ble klokkeklar, og trener Wido Neuroth var godt fornøyd.

- Det går et løp i Stockholm i september som jeg tror kan passe, sa han. Og det var ingen tvil om at det var Stockholm Cup han hadde i baktankene.

 

Cool Kid startet seks ganger i fjor uten å være på trippelen. Det ville ha gitt god odds om noen hadde sagt at han skulle innlede 2018 med tre strake. IKC Fiction har klart det allerede i år, og Cool Kid kan bli den neste.

- Han har fått troen på seg selv, det hadde han ikke i fjor, beretter Gina Mathisen, som gjør suksess med sin relativt lille stall i Andebu i Vestfold. Vi tror My Cup of Tea kan bli verst imot. Tapte for Cool Kid på åpningsdagen, men nå er den svenske gjesten 5.5 kilo bedre ute.

 

Amatørrytterne på Øvrevoll har flere serier gjennom sesongen. P.A Minibuss Cup er den første, og starten går torsdag. Deretter et det løp torsdag 31. mai, før det avsluttes i lunsjen 13. juni. Et fint tiltak, som skaper blest rundt amatørene. Torsdag er det et sprintløp hvor de fleste hestene har et formtall i nærheten av 50. Et åpent løp, men kanskje har Willa Synøve M Schou en god mulighet på Denico?

 

Det er en variert meny Øvrevoll byr på torsdag. Selv om Baltic Eagle skulle innfri, kan det for bli pene penger for seks rette i V65.